• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow Zapisnik sa 28. sjednice
Zapisnik sa 28. sjednice E-pošta
04.07.2016
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 22/16
04.07.2016. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXVIII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 04.07.2016. god. sa početkom u 19 h.
 
Dnevni red:
 
1. Sea Dance festival
2. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Sea Dance festival
 
Predsjednik Ilija Bućin je prisutnim članovima ispričao retrospektivu dogadjaja u odnosima sa Opštinom Budva. Naime, u petak 01.07.2016. godine  primljen je  dopis direktora Uprave za Nekretnine Podgorica gosp. Mirsada Nurkovića, u kojem je rečeno da je problem KO Visnjevo riješen u potpunosti, te da obrada zahtjeva u katastru Kotor moze da pocne, kao i da će se problem preklapanja KO Glavati i Ko Prijevor rijesiti tokom sledeće sedmice. Takodje, u subotu 02.07.2016. godine odrzao se neformalni sastanak sa predstavnicima Opštine Budva u kancelariji NVO, na kojem su predstavnici Opštine apelovali na članove UO NVO da jos jednom razmisle o potpisivanju Ugovora o zakupu zemljista za 2016/17 godinu. Naime, kako su kazali, ukoliko se Ugovor ne potpise, Opstina Budva ce se susresti sa milionskim tuzbama od strane Exit organizacije, a NVO će imati poteškoća u daljem finansiranju, kao i poteškoća pri povraćaju zemljista u zaledjini plaze Jaz.
Predsjednik NVO je istakao da je nakon ovog sastanka dosta članova UO NVO promijenilo misljenje, te da  je predlozeno da se odrzi skupstina NVO kako bi odlucila o ovako vaznom pitanju.
Luka Tučević je istakao da je promijenio misljenje nakon sastanka koji se odrzao u subotu sa predstavnicima Opstine, te sada smatra da se Ugovor treba potpisati, i da o tome ne mora odlucivati skupština NVO.
Sreto Janović je istakao da se predomislio jer je stigao dopis od gosp. Mirsada Nurkovića, i da treba pospisati Ugovor sa Opštinom, i obavezno ga ovjeriti kod notara. 
Rade Radjenović koji na ovom sastanku mijenja Djura Ljubanovića, je istakao da smatra da treba potpisati revidiran Ugovor, i da treba iskoristiti trenutnu situaciju, i takodje smatra da ne treba sazivati skupštinu NVO .
Labud Mihović smatra da treba potpisati Ugovor o zakupu zemljista, i da treba biti sklon kompromisima.
Marko Pima smatra da se ipak neki uspijeh postigao, te smatra da se ne treba sazivati skupština.
Ivo Ilić   je istakao da je ove godine drugacija sistuacija kod potpisivanja Ugovora. Smatra da je dosadasnji pritisak donio neke rezultate, i da je dobijeno ono sto je trazeno, odnosno dobijen je pismeni dokaz da je dio problema rijesen i da ce dio biti rijesen tokom sledece sedmice. Takodje, smatra da treba traziti od Predsjednika Opštine Budva da zakaze sastanak u Upravi za Nekretnine Podgorica a vezano za zemljiste u zaledjini plaze Jaz.
Sto se tice novog Ugovora sa Opštinom, smatra da se Ugovor treba revidirati vezano za neke pravne stvari kao i visinu kirije.
 
Donijeta je odluka da se na sastanku UO donese odluka o potpisivanju novog Ugovora o zakupu zemljista sa Opštinom Budva. Za je bilo 7 članova, i 2 uzdrzana (Ivo Ilić i Ilija Bućin)
 
Donijeta je odluka da se potpise revidiran Ugovor o zakupu zemljista sa Opštinom Budva za 2016/17. godinu. Za je bilo 7 članova, i 2 uzdrzana ( Ilija Bućin i Ivo Ilić).
 
2. Razno
 
Donijeta je odluka da se dozvoljava AD “Mehanizacija i Programat” iz Nikšića prolazak u Mrčevo polje kako bi očistili lijevu obalu Jaške rijeke.
 
 
Donijeta je odluka da se angazuje “Top Force System” Doo iz Nikšića za pruzanje fizicke zaštite na prostoru katastarskih parcela br. 28,36,30 i 38/1 KO Prijevor I.
 
< Prethodno   Sledeće >