• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 29. sjednice E-pošta
22.07.2016
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 24/16
22.07.2016. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXIX SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 22.07.2016. god. sa početkom u 19  h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Knjizenje u katastru Kotor i Budva
3. Zakazivanje sastanka u Ministarstvu Finansija vezano za zemljiste u zaledjini plaze Jaz
4. Razno
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
 Na pocetku sastanka konstatovana je promjena člana Upravnog odbora, odnosno umjesto Milana Bajkovića selo Glavati sada predstavlja Miomir Pejović.
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno su usvojeni zapisnici sa satanaka odrzanih 29.06.2016. i 04.07.2016. godine.
 
2. Knjizenje u katastru Budva i Kotor
 
Sekretar organizacije Jelena Ivković je upoznala prisutne sa stanjem knjizenja u katastru Kotor i Budva. Naime, sto se tice knjizenja u KO Visnjevo Kotor, prethodnih dana su ona i adv Ivo Ilić posjetili geometra katastra Sloba Stojanovića koji ih je obavijestio da je obradio cijelu kat.parc. 452, koja je najveca na tom dijelu zemljista kao i dio kat parc. 456 Ko Visnjevo. Poajvio se problem kod otprilike 5 cestica zemlje, koje su se parcelisale, a u evidenciji katastra Kotor nisu parcelisane, tako da će Jelena Ivković pribaviti dokumentaciju iz arhiva Kotora i dostaviti je geometru. Takodje, pojavio se i problem manje povrsine , odnosno neke cestice koje na Zapisniku o poravnanju imaju odredjenu povrsinu koja se poklapa sa povrsinom u knjigama Arhiva, a ne poklapa se sa grafickim prikazom povrsine kod katastra Kotor. Za te cestice će se napraviti sastanak sa geometrom katastra gdje će on objasniti vlasnicima pomenutu problematiku, a sve to kad se obrade sve kat. parcele. 
 
Vezano za problem preklapanja kat parcela u Ko Glavati i Ko Prijevor, odnosno izradu elaborata za  kat par 1,3 i 5 Ko Prijevor II, članovi UO NVO su konstatovali da Miomir Pejović kao poslanik Skupštine Budva treba da postavi pitanje na Skupštini koja je zakazana za 25.07.2016. godine.
 
Vezano za Katastar Budva, od 25 problematicnih predmeta zavrseno je 14, i sledece sedmice treba da se odrzi sastanak sa nacelnikom Katastra gdje ce oni zauzeti stav vezano za otprilike 5 problematicnih predmeta.
 
3. Zakazivanje sastanka u Ministarstvu Finansija vezano za zemljiste u zaledjini plaze Jaz
 
Predsjednik NVO je istakao da je potrebno zakazati sastanak u Ministarstvu Finansija kako bi razgovarali o problematici zemljista u poledjini plaže Jaz. Naime, u razgovoru sa adv Ivom Ilićem dosao je do zakljucka da je za rjesavanje ove problematike nadlezna pomenuta institucija , te da je najbolje zakazati odmah sastanak, kako se ne bi gubilo dragocjeno  vrijeme.
Odlučeno je da sekretar drustva Jelena Ivković zajedno sa advokat Ivom Ilićem posalju dopis Ministarstvu Finansija   i traze zakazivanje sastanka. Odredjena je i komisija koja ce prisustvovati pomenutom sastanku u sastavu : Predjsednik NVO Ilija Bućin, advokat Ivo Ilić- sekretar drustva Jelena Ivković i članovi Luka Tucevic, Dragan Buzdovan i Miomir Pejović.
 
 
4. Razno
 
Donijeta je odluka da je NVO saglasna sa postavljanjem satora za ozvodjenje cirkuskih predstava u periodu od 28.07 do 28.08.2016. godine, na lokaciji u površini od 1000 m2 na Jazu, za koju je zahtjev Opštini Budva dostavila firma “Viroštak” iz Nikšića.  Za je bilo 4 člana a uzdrzanih 2 .
 
Dogovoreno je da sekretar organizacije Jelena Ivković i advokat Ivo Ilić napisu dopis Opštini Budva, u kojem bi trazili njihovu inicijativu vezanu za Auto kamp Jaz, odnosno da se provjeri da li pomenuti kamp ima dozvolu za rad na zemljistu u zaledjini plaze Jaz i koja je tacna povrsina kampa. 
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt