• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Obavještenja arrow Zapisnik sa 30. sjednice
Zapisnik sa 30. sjednice E-pošta
02.09.2016
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 26/16
02.09.2016. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXX SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 02.09.2016. god. sa početkom u 19  h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Katastar Kotor
3. Zakazivanje sastanka u Ministarstvu Finansija vezano za zemljiste u zaledjini plaze Jaz
4. Razno
 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu I odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
 Na pocetku sastanka konstatovana je promjena člana Upravnog odbora, odnosno umjesto Milana Bajkovića selo Glavati sada predstavlja Miomir Pejović.
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 22.07.2016 godine.
 
2. Katastar Kotor
 
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je Geometar Katastra Kotor obradio sve parcele u Ko Visnjevo. Potrebno je iz Arhiva Kotora izvaditi podatke o parcelisanju odredjenih čestica zemlje, koje će ona pribaviti poslije 15. 09. 2016. kada Arhiv nastavi sa radom. Takodje, obavijestila je prisutne da je elaborat vezano za parcele 1.2.3 i 5 Ko Glavati uvrsten u dnevni red Skupštine Opštine Budva, cija je sjednica zakazana za 12.09.2016 godine.
 
3. Zakazivanje sastanka u Ministarstvu Finansija vezano za zemljiste u zaledjini plaze Jaz
 
Na prethodnom sastanku je odluceno da se NVO obrati Ministarstvu Finansija i zatrazi sastanak sa Ministrom kako bi se razgovaralo o zemljistu u zaledjini Plaze Jaz. Poslat je dopis kao i mail 29.07.2016. godine, uredno primljena i povratnica o poslatom dopisu, medjutim do zakazivanja sastanka nije doslo, odnosno niko iz pomenute institucije nas nije kontaktirao. Predsjednik NVO je upitao prisutne na koji način je najbolje sada reagovati i organizovati sastanak u Ministarstvu Finansija.
Članovi Upravnog odbora su dali vise predloga: da se jos jednom posalje dopis, da se obavijeste mediji o tome i na taj nacin izvrsi pritisak, i da se preko licnih veza dodje do Ministra finansija.
Donesena je odluka da se jos jednom provjeri da li je dopis stigao do Ministra Finansija, i ukoliko jeste da se odmah obratimo medijima. U medijima bi bilo naglaseno da će NVO biti spreman na radikalne poteze ( u smislu protesta) ukoliko se do 15.09.2016. godine ne zakaze sastanak. Jedan član je bio protiv ove odluke ( Djordjije Ljubanović)
 
 
4. Razno
 
Seljani sela Glavati i Kovači su predali zahtjev za finansijsku pomoć za nabavku goriva i placanje radnika, za ciscenje kanala. Članovi UO NVO su konstatovali da za sad NVO ne može pomoći, zbog neusvajanja finansijskog plana NVO.
Odobren je zahtjev Antović Dragoljuba za zakup magacina , u periodu od 01.10.2016. do 01.05.2017. godine, po cijeni od 100 € mjesecno.
Odobreno je smanjenje dugovanja zakupcu Zoranu Čukiću, u iznosu od 200 €. Naime, njegov dug je iznosio 600 € za period od 4 mjeseca, te mu je sada taj dug smanjen na 400 €.
Odobreno je popravljanje krova kancelarije, sve u iznosu do 200 €.
 
< Prethodno   Sledeće >