• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 31. sjednice
Zapisnik sa 31. sjednice E-pošta
20.09.2016
ZAPISNIK SA  XXXI SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 20.09.2016. god. sa početkom u 19 h.
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Izvjestaj sa sastanka u Ministarstvu Finansija
3. Razno
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 02.09.2016 godine.
 
2. Izvještaj sa sastanka u Ministarstvu Finansija
 
Predsjednik NVO Ilija Bućin je obavijestio prisutne da se odrzao sastanak u Ministarstvu Finansija 09.09.2016. godine u 11h, na kom su prisusutvovali Ministar Raško Konjević  i V.D.generalnog Direktora za imovinsko-pravne poslove u MF gospoÄ‘a Milanka Otović, kao i Predsjednik NVO Ilija Bućin, advokat Ivo Ilić , sekretar NVO Jelena Ivković i članovi UO NVO Dragan Buzdovan i Stevan Midorović. Tema sastanka je bila povraćaj zemljista koje se nalazi u zaledjini plaze Jaz, odnosno ispravka upisa vlasnika iz zajednicke svojine u susvojinu. Na sastanku je Advokat Ivo Ilić iznio činjenice vezane za predmetno zemljište, a to je da su na tom dijelu upisani samo vlasnici, odnosno da nema upisane Države Crne Gore, da su vlasnici upisani na osnovu odluke Državnog organa na sta je Ministar kazao da onda nema problema i da NVO treba da pripremi dokumentaciju i preda Katastru na odlucivanje.
Ivo Ilić je istakao da je ipak drugačije u Katastru, jer smatra da isti nemaju kapaciteta da završe uknjižbu, ali da će NVO predati nekoliko predmeta i svaki predmet takodje proslijediti i Ministarstvu Finansija.
Dušan Kunjić smatra da u slučaju ako nešto bude kočilo treba preći na radikalne mjere.
Dragan Buzdovan smatra da je no tome da je na sastanku izbjegnuta igra, odnosno priča da je predmetno zemljiste proglašeno za gradsko gradjevinsko i da je to dobro. Napomenuo je da na sastanku govoreno o tome da se moraju održavati usmene rasprave.
 
3. Razno
 
Advokat Ivo Ilić je dao predlog da se zakaže sastanak u Vrhovnom sudu. Naime, stav Vrhovnog suda iz 2014. godine je bio takav da se Poravnanje smatralo za izvrsnu ispravu. Medjutim, krajem 2015. godine Vrhovni sud je donio stav da sud prvo mora da utvrdi da li je predmetno zemljište bilo u vlasništvu Opštine ili treceg lica,  odnosno da se mora ispitati vlasništvo prije potpisivanja Poravnanja. Pomenuta dva stava su kontradiktorna i to bi bila tema sastanka u Vrhovnom sudu.
Dogovoreno je da se zakaže sastanak u Vrhovnom sudu, i nakon toga da se NVO obrati  preko medija vlasnicima a i cijeloj javnosti, gdje će se reći da se obavio sastanak u MF, da se obradjuje Višnjevo kao i da je predat predmet za zemljište u zaledjini plaže Jaz ( nakon predaje predmeta).
 
Advokat Ivo Ilić je iznio i problem sa bivšim zakupcem gospodinom Draganom Dubakom, i njegovom tužbom prema NVO. Poslednji predlog gospodina Dubaka je da jedna mašina ostane u vlasnistvu NVO, a ostale mašine da mu se vrate. Ivo Ilić je predložio da neko procijeni sve mašine , kako bi on mogao na ročištu da predlozi koje mašine mogu da ostanu u nasem vlasništvu a koje moze da uzme.
 
Što se tiče plaćanja prekovremenog rada geometru Slobu Stojanoviću,  koje je dogovoreno na sastanku sa Direktorom Uprave za Nekretnine gosp. Draganom Kovačevićem,  UO je konstatovao da treba sačekati da se cijeli posao vezano za KO Visnjevo završi i onda kontaktirati Upravu za Nekretnine PJ Kotor i dogovoriti oko načina plaćanja.
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se angažuje Ivana Tomić kao dodatna radna snaga,  na odredjeni  period do zavrsetka administrativnih poslova, za mjesecnu nadoknadu od 400 €.
 
Ilija Bućin je obavijestio prisutne da ga je kontaktirao Vido GlušÄević i obavijestio ga o tome da se radi bulevar sa 4 trake od Jaza prema Kotoru, te je predlozio da se prati situacija.  
 
Labud Mihović je obavijestio prisutne da je potrebno organizovati sastanak sa predstavnicima kompanije “Terna” , jer je prilikom pripremanja lezišta za polaganje energetskog kabla došlo do obrušavanja kamenja i stjenovitog materijala u Jašku rijeku, te je potrebno od njih tražiti hitno čišÄ‡enje rijeke kako ne bi došlo do plavljenja cijelog područja.
 
< Prethodno   Sledeće >