• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 33. sjednice E-pošta
24.01.2017
ZAPISNIK SA  XXXIII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 24.01.2017. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Informacija o predmetu vezanom za zemljiste u neposrednoj zaledjini plaze  Jaz
3. Informacija o sastanku u Opštini Budva
4. Razno
Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 12.12.2016 godine.
 
2. Advokat Ivo Ilić je 28.10.2016. godine, predao zahtjev za promjenu upisa na kat. Parcelama 36, 37 i 38/1 Ko Prijevor I, odnosno za zemljište u zaledjini plaže Jaz. Medjutim, Katastar Budve je 05.12.2016. godine donio Rješenje kojim se već pomenuti zahtjev odbija kao neosnovan.
Kako je Advokat objasnio, predao je zahtjev za promjenu upisa porodice Vasović, na osnovu ZU 526, preklopa čestica i na osnovu već postojeć upisa u zajednickoj svojini. U rješenju kojim se odbija zahtjev, se katastar poziva na stav Upravnog suda Crne Gore, kojim se odbija promjena upisa na osnovu zemljisno-knjižnog uloška i identifikacije vještaka geometra. Advokat je istakao da će blagovremeno izjaviti žalbu na rješenje, ali da nije optimističan.
Takodje, advokat je još jednom dao predlog da se svako od vlasnika zemljista na Jazu obavijesti o stanju svojih čestica, i da se trazi medjusobna saglasnost za svaku cesticu. Odnosno, smatra da je jedina varijanta da se ide preko suda, i trazi saglasnost svih vlasnika za svaku česticu zemljista pojedinačno. Advokat je dao i predlog da svako iz upravnog odbora obavijesti svoje seljane koji imaju zemljiste u zaledjini plaze Jaz, i da se organizuju sastanci u kacelarijama NVO.
 
 
3. Informacija o sastanku u Opštini Budva
 
Predsjednik NVO Ilija Bućin je obavijestio prisutne da se odrzao sastanak u Opštini Budva . Sastanku su prisustvovali Predsjednik NVO Ilija Bućin i Luka Tučević, kao i Predsjednik Opštine Budva gosp. Dragan Krapović i  menadzer Opštine Budva gosp. Milo Božović. Sastanak je bio informativnog karaktera, te su predstavnici NVO upoznali novog Predsjednika Opštine sa dosadasnjom medjusobnom saradnjom, odnosno sa Ugovorom o zakupu Mrčevog polja.
Predsjednik Opštine Budva je istakao da će dug prema ovogodisnjem Ugovoru o zakupu zemljista biti blagovremeno isplaćen, te je najavio ubrzo sastanke vezane za održavanje Sea Dance na Jazu.
Takodje , razgovaralo se o auto kampu, odnosno o nacinu drzanja istog i to ce biti tema buducih sastanaka.
 
Labud Mihović je istakao da ga najvise interesuje sta Opština misli o drzanju auto-kampa Jaz, i o odrzavanju cijelog tog prostora.
 
4. Razno
 
Odbijen je zahtjev Slavice Strahinje za izdavanje saglasnosti za iznajmljivanje jezera na 15 godina. Za je bio jedan član, protiv 4 i uzdrzanih 2.
 
Donijeta je odluka da se odbija 6 kirija zakupcu Bojanu Markoviću u ukupnom iznosu od 2100 €, iz razloga sto je izvrsio popravku krova iznad prostorija br 2 i 3, za vrijeme nevremena 06 i 07.01.2017. godine o svom trosku.
 
Odobrava se Dušanu Kunjiću trošak u iznosu od 180 € , za potrebe popravke krovova vise prostorija koje se izdaju u zakup, a sve zbog nevremena od 06-07.01.2017. godine.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt