• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 36. sjednice
Zapisnik sa 36. sjednice E-pošta
30.05.2017

 ZAPISNIK SA  XXXVI SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''

U prostoriji NVO,dana 13.04.2017. god. sa početkom u 18h.          

 

Dnevni red:

 

1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice

2. Informacija o Ugovoru sa Opštinom Budva

3. Razno

Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 13.04.2017. godine.
 
2. Predsjednik NVO Ilija Bućin je obavijestio prisutne da jos uvijek nema odgovora na dopise NVO od nadleznih institucija, a vezano za promjenu upisa na zemljistu u zaledjini plaze Jaz. S tim u vezi, Predjednik je predlozio da se odrzi konferencija za sve medije tokom sledece nedjelje, na kojoj ce se detaljno objasniti cijela situacija. Takodje, napomenuo je da je Opština Budva zakljucno sa 05.06.2017. godine duzna 8 mjesecnih kirija.
 
Dragan Buzdovan smatra da je najbolje konferenciju odrzati u ponedjeljak ili utorak, i da je potrebno novinare sto prije obavijestiti o tome. Smatra da treba poslati dopis Opštini  u kojem bi ih pozvali na izmirenje dugovanja, i obavijestiti ih da nece biti potpisisvanja novog Ugovora o zakupu zemljista ukoliko ne izmire dugovanja prema NVO.  Takodje, smatra da ukoliko drzava neće da vrati zemljiste na Jazu, treba sklopiti Ugovor sa Opštinom Budva, ali iskljuciti Sea Dance i za parking traziti propusnice. Vezano za knjizenje na Jazu, smatra da advokat treba provjeriti na koji način se porodica Pićan uknjizila upravo na tom podrucju, jer njihov primjer moze posluziti i nama.
 
Labud Mihović takodje smatra da treba napisati  dopis Opštini Budva i pozvati ih na izmirenje dugovanja. Slaze se sa konferencijom za stampu i smatra da na istoj treba napomenuti i dug Opštine. Sto se tice Sea Dance-a on ne bi volio da se prouzrokuju problemi Opštini Budva. Smatra da je pozitivna stvar sto se porodica Pićan uknjizila na zemljistu na Jazu.
 
Djordjije Ljubanović se slaze sa svime, i njegov predlog je da se formira komisija koja bi pregovarala i dogovarala se sa Opštinom Budva.
Stevan Midorović smatra da je najbitnije pitanje šta će se raditi ukoliko se drzava ne oglasi, odnosno da li su protesti nas sledeci korak.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da će se odrzati konferencija za stampu 07.06.2017. godine u 11h u kancelariji NVO. Teme će biti: eventualno odrzavanje Sea Dance-a, aktuelni dug Opštine Budva i organizovanje protesta ukoliko drzava ne odgovori.
 
Odluceno je i da se  Opštini Budva dopisom upozori na obaveze iz tekućeg Ugovora o zakupu zemjista.
 
3. Razno
 
Na osnovu zahtjeva Konstantina Komolova, vlasnika “Konjickog centra”, dogovoreno je da Dušan Kunjić kontaktira veterinara i komunalnu policiju i upita za nacin rjesavanja divljih konja u Mrcevom polju.
 
Dogovoreno je da Dušan Kunjic za sledeci sastanak pripremi detaljno stanje polja i stanje zakupaca i kirija, kao i da se napravi definicija poslova svih zaposlenih. Takodje, potrebno je obavijestiti gosp. Krsta Boskovica da će se ograda kod njegove kuce suziti tako da će moći proci samo njegova stoka, zbog nedozvoljenih ulaza automobila u polje kroz ogradu.
 
Odbijen je zahtjev Konstantina Komolova za smanjenje kirije.
 
Odbijen je zahtjev Bojana Markovica za iznajmljivanje prostorije koja se nalazi odmah pored kancelarije NVO.
 
Odobren je zahtjev Veljović Darka kojim je trazio iznajmljivanje zemljista na putu prema plazi Jaz, koje ce koristiti iskljucivo za potrebe prodaje voca i povrca.
 
< Prethodno   Sledeće >