• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 35. sjednice
Zapisnik sa 35. sjednice E-pošta
13.04.2017
ZAPISNIK SA  XXXV SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 13.04.2017. god. sa početkom u 18h.         
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Odabir Potpredsjednika NVO
3. Zakazivanje termina Skupštine NVO
4. Zahtjev Parking servisa
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 07.03.2017. godine.
 
2. Odabir Potpredsjednika NVO
 
Na pocetku sastanka izabran je novi Potpredsjednik NVO. Sa 7 glasova za i jednim uzdrzanim (Labud Mihović) za novog Potpredsjednika NVO “ Jaz-Mrčevo polje”  izabran je Labud Mihović.
 
3. Zakazivanje termina Skupštine NVO
 
Nakon kraće rasprave odlučeno je da će se Skupština NVO odrzati nakon dobijanja odgovora nadeznih institucija a vezano za naš zahtjev za trazenje modaliteta knjizenja vlasnika na zemljištu u zaledjini plaze Jaz.
Takodje, dogovoreno je da se izvjestaj za Skupštinu napravi do 01.05.2017. godine, koji će praviti Predsjednik NVO, Advokat Ivo Ilić, potpredsjednik Labud Mihović i sekretar Jelena Ivković, a oko finansijskog dijela će se ukljuciti i Kostović Ivo.
 
4. Zahtjev parking servisa
 
Prethodih dana je Parking servis Budve podnio zahtjev za iznajmljivanje zemljišta u zaledjini plaze Jaz za potrebe drzanja parkinga u toku sezone.
Stevan Midorović smatra da ne treba dozvoliti drzanje parkinga dok se predmetno zemljiste ne pocne knjiziti.
Djuro Ljubanović smatra da treba odrziti sastanak sa predstavnicima Parking servisa.
Dragan Buzdovan smatra da je Opština Budva duzna da nas obavijesti o namjeri drzanja parkinga na Jazu, jer Ugovor o zakupu zemljista istice 05.07.2017. godine.
Labud Mihović smatra da je ove godine situacija drugacija, da je velika odgovornost na NVO,  i da  treba dobro razmisliti o mogucnosti da se ove godine parking ne izdaje, odnosno da NVO drzi parking.
Nakon kraće rasprave odluceno je da se kontaktira kabinet predsjednika Opštine Budva, i trazi informacija da li je naš dopis od 28.03.2017. godine proslijedjen nadleznim institucijama kako je prethodno dogovoreno.
Ukoliko dopis nije proslijedjen, odlučeno je da se posalje dopis Ministarstvu Finansija i Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma, u kojem će se objasniti trenutna situacija vezana za produzavanje Ugovora o zakupu zemljista odnosno vezano za odrzavanje festivala Sea-Dance.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da su ga prethodnih dana kontaktirali bivsi zakupci Parkinga i auto-kampa na Jazu, i tom prilikom usmeno trazili saglasnost za drzanje auto-kampa. Medjutim, do odrzavanja sastanka nisu pismeno podnijeli zahtjev, te se o tome nije odlucivalo.
 
< Prethodno   Sledeće >