• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 37. sjednice E-pošta
13.06.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 36/17
13.06.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXXVII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 13.06.2017. god. sa početkom u 19h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Informacija o Ugovoru sa Opštinom Budva
3. Razno
 
 
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 30.05.2017. godine.
 
2. Odrzana je konferencija za stampu u kancelariji NVO dana 07.06.2017. godine, na kojoj su prisustvovali Predsjednik NVO Ilija Bućin kao i članovi  Luka Tucevic, Dusan Kunjic, Stevan Midorović, Dragan Buzdovan, Labud Mihović, Ljubo Dobrljanin i Vido Gluscevic. Od medija su bili prisutni Televizija Budva, dopisnici Vijesti, Dnevnih novina i Dana.
Prije pocetka konferencije novinarka TV Budva nas je obavijestila da su organizatori Sea Dance festivala izdali saopstenje za novinare u kojem navode da ce se festival odrzati na zemlji koja nije pod sporom.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne kako jos uvijek nema nikakvog odgovora od nadleznih institucija, a vezano za knjizenje vlasnika na zemljistu na Jazu.
Labud Mihović je dao predlog da se pismeno obavijeste zakupci kampa da ne izdaju lokacije za cijelo ljeto, Opština Budva da se obavijesti da nece biti produzetka Ugovora, da se obavijesti nacelnik policije da smo od 5. jula mi vlasnici zemljista i da se informise Morsko dobro da bi bilo potrebno obavijestiti NVO ukoliko se organizuje festival u dijelu za koji su oni nadlezni.
Dragan Buzdovan se slaze sa predlogom Labuda Mihovića. Takodje ima predlog da se postavi ograda putem od rampe za auto kamp do recepcije. Smatra da bi  Dušan Kunjić trebalo usmeno da obavijesti vlasnike zemljista na Jazu da će se postaviti ograda. Smatra da u dopisu Opštini Budve treba naglasiti da ukoliko budu vršili prepoznavanje vlasnika zemljista na osnovu neformalnih  prava svojine, da ce  po istom principu i članovi NVO blokirati svojim cesticama zemljista i prilazne puteve.
Luka Tučević smatra da treba postaviti ogradu, medjutim smatra da postoji mogućnost da na taj nacin ucinimo uslugu parkingu i kampu.  
Advokat Ivo Ilić smatra da treba obratiti paznju na organizovanje “Sea-Dance”, i da je postavljanje ograde dobra stvar.
 
Jednoglasno je donijeta odluka da se ogradi cijeli kompleks Jaza, i o tome da se obavijeste zakupci auto kampa Jaz kao i Opština Budva.
 
Djuro Ljubanović smatra da  treba obavljati direktne razgovore sa predstavnicima Opštine.
 
Odlučeno je da se organizuje Skupština NVO za 29.06.2017. godine u 19h, te da svi članovi Upravnog Odbora obavijeste članove skupštine iz svojih sela.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt