• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 38. sjednice E-pošta
20.06.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 37/17
20.06.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXXVIII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 13.06.2017. god. sa početkom u 19h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Predlozi i ciljevi za veliku Skupstinu 29.06.2017. godine
3. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 13.06.2017. godine.
 
2. Predlozi i ciljevi za veliku Skupstinu 29.06.2017. godine.
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da ce se na Skupstini, koja ce se odrzati 29.06.2017.  godine, predati izvjestaj o radu u prethodnom periodu, kao i finansijski izvjestaj za 2016. godinu i finanskijski plan za 2017. godinu.
Dragan Buzdovan smatra da se prvo treba podnijeti finansijski izvjestaj te nakon toga Skupstinu treba obavijestiti da se krece sa vracanjem Jaza, odnosno treba ih obavijestiti da je donijeta odluka da se ogradi sve sto je pod Ugovorom sa Opstinom Budva. Takodje, ukoliko Opstina Budva ne bude zainteresovana za potpisivanje novog ugovora sa NVO, njegov predlog je da se kvadratura vlasnika zemljista pretvori u dionice i da se kao takva stavi na Londonsku ili Njujorsku berzu. Isto tako smatra da treba razmisliti o organizovanju poljoprivrednog dobra.
Diskutovalo se o tome da li Skupstina treba da bude vanredna, odnosno da li ce jedina tema biti Sea-Dance i ugovor sa Opstinom Budva. Nakon krace diskusije odluceno je da ce skupstina biti redovna, odnosno da ce se podnositi izvjestaj o radu i finansijama.
Labud Mihovic je istakao da je osnovni cilj nase organizacije vracanje zemljista i da to treba spomenuti na Skupstini. Napomenuo je da je bitno Skupstini predstaviti gdje i na koji nacin su potrosena finansijska sredstva koja se prihoduju sa Mrcevog Polja. Sto se tice ogradjivanja dijela zemljista na Jazu, smatra da treba sacekati da istekne Ugovor sa Opštinom Budva. Smatra da se sa vlasnicima zemljista na Jazu koji nisu članovi NVO,  treba razgovarati.
 
Nakon krace rasprave usvojen je predlog rada za Skupštinu koja ce se odrzati 29.06.2017. godine i to: izvjestaj o dosadasnjem radu, finansijski izvjestaj, finansijski plan za 2017. godinu, obavjestenje o ogradjivanju zemljista na Jazu, kao i obavjestenje o planiranju protesta ukoliko se ne potpise nov Ugovor sa Opštinom Budva.
 
3. Razno
 
Miomir Pejović je zamolio prisutne da ga izuzmu iz glasanja, jer je odbornik u Skupštini Opstini Budva, a u ovom slucaju se interes Opštine ne podudara sa interesima NVO.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt