• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 39. sjednice
Zapisnik sa 39. sjednice E-pošta
29.06.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 37/17
29.06.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XXXIX SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 29.06.2017. god. sa početkom u 19h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
2. Informacija o odlaganju Skupštine NVO
3. Razno
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice
 
Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodnog sastanka odrzanog 20.06.2017. godine.
 
2. Informacija o odlaganju Skupštine NVO
 
Predsjednik je obavijestio prisutne da se 27.06.2017. godine odrzao sastanak Upravnog odbora NVO, medjutim na istom nije bilo kvoruma potrebnog za glasanje.
Skupština se odlaze za 03.07.2017. godine.
Takodje, Predsjednik smatra da Skupština koja se odlaze treba da bude vanredna, jer materijal za istu nije pripremljen, a i na istoj ce jedina tema biti potpisivanje novog Ugovora sa Opštinom Budva.
Jednoglasno je donijeta odluka da Skupština koja je zakazana za 03.07.2017. godine bude vanredna.
Plan rada za zakazanu Skupštinu je sledeći:
-obavestenje o aktuelnoj situaciji, odnosno o odluci Upravnog odbora NVO “Jaz-Mrčevo polje” da se neće potpisati novi Ugovor sa Opštinom Budva ukoliko se ne pronadje rjesenje za knjizenje zemljista u zaledjini plaze Jaz.
- hronologija svih desavanja
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je kontaktirao sa predstavnicima “EXITA”-a, koji su mu rekli da postoji mogucnost zakazivanja sastanka u Ministarstvu Finansija.
Takodje, Predsjednika su kontaktirali i iz sluzbe Bezbjednosti Budve, tačnije komandir policije gops. Slobodan Kovačević,  i trazio sastanak sa članovima Upravnog Odbora NVO. Sastanak se odrzao 29.06.2017. godine u 10h u kancelarijama Sluzbe Bezbjednosti Budve. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji oko Sea Dance festivala. Članovi NVO su jasno iznijeli svoj stav da ukoliko se ne ispune zahtjevi NVO, odnosno ne pronadje rjesenje knjizenja zemljista u zaledjini plaze Jaz, NVO će sa svojim članovima  štititi i braniti taj dio zemljista, i ukoliko bude potrebno organizovati i proteste. Sastanku je prisustvovao i Adv. Ivo Ilić koji je detaljno objasnio situaciju pravno-svojinskih ovlasćenja na tom podrucju.
Komandir policije je objasnio da su ga mailom kontaktirali predstavnici Sea Dance festivala, i objasnili da će se festival odrzati na pomoćnim terenima za fudbal kao  i na kompletnoj plaži, i tražili su od policije da ih obezbijede od blokada ili protesta. Predsjednik NVO je kasnije dobio informacije da pomenuti mail nisu poslali predstavnici SEA DANCE-a, vec Sluzba Bezbjednosti iz Podgorice. Takodje, Komandir policije Budve je obavijestio prisutne da vise ne postoji mogucnost odrzavanja festivala na lokaciji u Buljarici.
Marko Parapid je dao predlog da se ne razgovara sa predstavnicima Opštine Budva, vec sa predstavnicima Sea Dance-a, jer Opština nije nadlezna za knjizenje zemljista. Smatra da sa Opštinom treba razgovarati samo o parkingu zbog finansijske sigurnosti.
Labud Mihović je istakao da treba da ostanemo pri svojim stavovima. Predlaze da se angazuje agencija za fizicko obezbjedjenje zamljista u zaledjini plaze Jaz, koja bi pocela sa radom 5 dana prije pocetka festivala da ne bi doslo do nedozvoljenih upada na nasu imovinu. Smatra da o svemu treba obavijestiti komandira policije u Budvi kao i novinare.
Dragan Buzdovan smatra da odmah sjutra treba krenuti sa ogradjivanjem zemljista. Takodje smatra da treba angazovati agenciju za fizicko obezbjedjenje zemljista i o tome obavijestiti medije.
Donijeta je jednoglasna odluka da se pocne sa ogradjivanjem zemljista u neposrednoj zaledjini plaze Jaz. Obavezuje se Dušan Kunjić da izvrsi nabavku potrebnog materijala po najpovoljnijoj cijeni, kao i da angazuje ljudstvo za potrebe ogradjivanje.
Donijeta je jednoglasna odluka da se sto hitnije angazuje agencija za fizicko obezbjedjenje zemljista u zaledjini plaze Jaz. Odluceno je da se angazuje agencija “Top Force” iz Niksica, koja će obezbjedjivati dvije tacke (rampe) po 24h dnevno, odnosno, nece dozvoliti prolazak kamionima i sleperima na zemljiste u zaledjini plaze Jaz.
 
< Prethodno   Sledeće >