• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 40. sjednice E-pošta
06.07.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 50/17
06.07.2017..2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XL SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 06.07.2017. god. sa početkom u 22h.          
 
Dnevni red:
 
1. Aktuelna situacija oko potpisivanja novog ugovora sa Opstinom Budva
 
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
1. Aktuelna situacija oko potpisivanja novog ugovora sa Opstinom Budva
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da su se danas, odnosno 06.07.2017. godine, odrzala 2 sastanka u Ministarstvu Finansija, na kome su prisustvovali Ministar finansija gospodin Darko Radunović, Generalna direktorica Direktorata za imovinske i normativno pravne poslove gospodja Milanka Otović, VD direktora uprave za nekretnine gospodin Dragan Kovačević i gospodin Slavko Simović takodje iz uprave za nekretnine. Iz NVO su prisustvovali predsjednik Ilija Bućin, advokat Ivo Ilić i više članova upravnog odbora. Na sastancima se razgovaralo o problemu promjene upisa vlasnika na zemljistu u zaledjini plaze Jaz. Ministar je istakao da ne osporava nase navode iz dopisa koje smo u prethodnom periodu proslijedili i preko Opstine Budva a i direktno Ministarstvu finansija. Ministar je istakao da ne moze obecati da će se sve rijesiti pozitivno, ali moze obećati da ce se formirati komisija koja ce u odredjenom roku resavati ovaj problem. Nakon duze rasprave donijet je zakljucak da jedino resenje za resavanje vec pomenutog zemljista notarski zapis odnosno poravnanje svih upisanih vlasnika.
Članovi upravnog odbora su nakon predsjednikovog izlaganja zakljucili da je notarski zapis veoma tezak nacin sprovodjenja promjene upisa, te su isti odbili.
Donijeta je odluka da je predlog razresenja imovinsko pravnih odnosa na zemljistu u zaledjini plaze Jaz sledeci: da se u upravi za nekretnine PJ Budva pod hitno organizuje javno izlaganje pocev od 20.07.2017. godine za katastarske parcele 28, 30, 36, 38/1 i 40/1 KO Prijevor I, na kojem bi upisani vlasnici donijeli potrebnu dokumentaciju kojom se dokazuju njihova svojinska ovlascenja na predmetnom zemljistu, na koji nacin bi se izvrsila ispravka njihovog postojeceg upisa 0/0.
Dogovoreno je da se donijeta odluka proslijedi Ministarstvu finansija, a u pratecem dopisu je zahtijevano da ukoliko se ista prihvata, to pismeno i konstatuje. 
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt