• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 42. sjednice E-pošta
09.07.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 53/17
09.07.2017..2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XLII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 09.07.2017. god. sa početkom u 20h.          
 
Dnevni red:
 
1. Aktuelna situacija oko potpisivanja novog ugovora sa Opstinom Budva
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
1. Aktuelna situacija oko potpisivanja novog ugovora sa Opstinom Budva
 
 
Na sastanku Upravnog odbora odrzanom 07.07.2017. godine donijeta je jednoglasna odluka da se povuče dosadasnji stav NVO” Jaz-Mrčevo polje”, odnosno da se potpiše nov Ugovor o zakupu zemljišta i ujedno dozvoli odrzavanje SEA DANCE festivala na Jazu.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da se na ovom sastanku treba tacno odrediti sadrzaj novog Ugovora o zakupu zemljista sa Opštinom Budva.
Predsjednik smatra da treba voditi racuna o vremenskom periodu trajanja Ugovora o zakupu zemljista, jer je rukovodjstvo Opštine Budva u medijima najavljivalo drugi termin odrzavanja SEA DANCE festivala.
Kostović Ivo je upitao prisutne da li moze predmet Ugovora o zakupu zemljista biti samo  donji dio Mrčevog polja, odnosno samo zemljiste u zaledjini plaze Jaz.
Labud Mihović smatra da je jedan od ciljeva da se uredi plaza Jaz. On je pristalica da se novim Ugovorom o zakupu zemljista sa Opštinom Budva obuhvati i parking i auto-kamp, te da se u Ugovoru sve precizno navede. Takodje, smatra da predmet Ugovora moze biti samo zemljiste na Jazu, a za preostalo zemljiste treba osmisliti program relaizacije i eksploatacije.
 Advokat Ivo Ilić je dao predlog za nekoliko izmjena u Ugovoru o zakupu zemljista sa Opštinom Budva:
- U članu 1. se dodaje stav 2. koji glasi: U zakup se ne daju montazni objekti (hangari) i na istima zakupodavac zadrzava pravo upravljanja i koriscenja. Takodje, u stavu 3. istog člana, dodaje se rečenica- U pogledu ovog zemljista zakupodavac ne preuzima bilo kakvu odgovornost i obavezu.
- U članu 3. se dodaje stav 2. koji glasi : Stranke saglasno konstatuju da ukoliko odrzavanje muzickog festivala “Sea Dance” ulazi u rok predvidjen stavom 1. da se Ugovor automatski raskida 15 dana prije dana za koji je navedeni festival zakazan i prestaje da proizvodi prava i obaveze za stranke.
- u članu 7. se dodaje stav 2. koji glasi: U pogledu odredjenog dijela zemljišta za koji se javi potreba korišÄ‡enja od strane zakupodavca stranke mogu saglasno da raskinu ugovor u tom dijelu ili da zakupac da saglasnost.
- u članu 7. se dodaje stav 3. koji glasi: Shodno prethodnom stavu zakupodavac će obavijestiti zaklupca o dijelu zemljista za koji se javi potreba za koriscenje, kako bi se pristupilo raskidu ugovora u tom dijelu ili da dobije saglasnost od zakupca.
- u članu 8. dodaje se stav 3. koji glasi: Zakupodavac moze da otkaze ovaj ugovor ako Zakupac zapocne sa organizovanjem ili dozvoli organizovanje festivala “Sea Dance” suprotno odredbi člana 3. stav 2. ovog ugovora.
 
 
Dogovoreno je da se Ugovor o zakupu zemljista za 2015/2016. godinu sa već pomenutim izmjenama, predlozi rukovodjstvu Opštine Budva, te ukoliko isti prihvate, pristupi potpisivanju. Usmeno će se traziti predlog Opštine za rjesavanje parkinga na Jazu. 
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt