• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 44. sjednice
Zapisnik sa 44. sjednice E-pošta
26.07.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska
Broj: 58/17
26.07.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XLIV SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 26.07.2017. god. sa početkom u 19h.         
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
2. Informacije vezane za zemljiste u zaledjini plaze Jaz
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
 
Jednoglasno su usvojeni zapisnici sa prethodna 3 sastanka, odnosno zapisnici sa 39., 40., i 41. sjednice Upravnog odbora NVO.  
 
 
2. Informacije o zemljistu u zaledjini plaze Jaz
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je na osnovu odluke sa prethodnog sastanka, upućen dopis Opštini Budva 11.07.2017. godine u kojem se trazio hitan sastanak sa predstavnicima Opštine, a sve vezano za situaciju na zemljistu u zaledjini plaze Jaz i naplacivanje parkinga.  Takodje, upućen je jos jedan dopis sa istom tematikom 17.07.2017. godine kao i 25.07.2017. godine kada je naglašeno da ćemo, ukoliko ne dobijemo nikakav odgovor, biti primorani da javno pokrenemo rješavanje pitanja zemljišta na Jazu, odnosno rješavanje pitanja nelegalne naplate parkinga na istom.
Sekretar NVO Jelena Ivković je u Opštini usmeno dobila  informacije da kamp na Jazu nema dozvolu za rad, odnosno da su samo odobreni urbanisticko-tehnicki uslovi za auto-kamp na kat. parceli 40/1 KO Prijevor I. Dobijena je i informacija da dozvola za parking nikada nije ni trazena.
Predsjednika NVO je kontaktirao Predsjednik Opštine Budva, i tom prilikom mu  saopštio da smatra da NVO kao predstavnik vlasnika zemljista treba da napiše prijavu komunalnoj policiji vezano za naplatu parkinga na Jazu.
Predsjednik NVO je zbog pomenute situacije dao dva predloga: I- da se poravna kanal od rampe do terena i stavi veliki bilbord da je besplatno parkiranje na Jazu, II- ako Opština Budva ne reaguje do kraja tekuće sedmice, da se uputi saopštenje medijima o ovoj situaciji.
Luka Tučević, Labud Mihović i Stevan Midorović  se slazu sa predlozima Predsjednika NVO.
Adv. Ivo Ilić smatra da postoji više opcija rješavanja pomenute problematike. Prva opcija je da se raskine Ugovor sa Opštinom Budva, i nakon toga se moze raspolagati sa zemljistem u zajednickoj svojini. Takodje, moze se i poravnati kanal, a postoji i opcija da predlozimo Opštini da NVO ogradi zemljiste u zaledjini plaze Jaz i napraviti Anex Ugovora sa Opštinom.
Djordjije Ljubanović smatra da se moze napraviti Anex Ugovora sa Opštinom Budva ali prije toga da se organizuje sastanak sa predstavnicima.
 
Nakon duze rasprave donijeta je jednoglasna odluka da se ukoliko Opština ne reaguje do ponedjeljka 31.07.2017. godine, NVO uputi saopštenje medijima, u kojem će se istaći da je stanje na zemljištu u zaledjini plaze Jaz neizdrzivo, i da poslije 05.07.2017. godine odredjena grupa porodica preko zakupaca nelegalno naplacuje parking i ulaz na plazu Jaz. 
 
< Prethodno   Sledeće >