• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Vijesti arrow Zapisnik sa 45. sjednice
Zapisnik sa 45. sjednice E-pošta
04.09.2017
ZAPISNIK SA  XLV SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 04.09.2017. god. sa početkom u 19h.         
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
2. Informacije vezane za zemljiste u zaledjini plaze Jaz
 
Sastanku je prisutno 9 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
2. Diskusija u vezi zajtkeva Opštine Budva za sastanak sa dijelom mjestana Jaza, a vezano za zemljište u neposrednoj zaledjini plaze Jaz
3. Informacija u vezi formiranja komisije za rjesavanje knjizenja zemljista u zaledjini plaze Jaz
4. Razno
Jednoglasno su usvojeni zapisnici sa prethodna 3 sastanka, odnosno zapisnici sa 42., 43., i 44. sjednice Upravnog odbora NVO.  
 
 
2. Diskusija u vezi zajtkeva Opštine Budva za sastanak sa dijelom mjestana Jaza, a vezano za zemljiste u neposrednoj zaledjini plaze Jaz
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je 17.08.2017. godine stigao dopis Sekretarijata za zastitu imovine Opštine Budva, u kojem je receno da odredjeni vlasnici zemljista na Jazu traze odstetu od Opštine Budva iz razloga sto nisu mogli svoje zemljiste iznajmljivati auto-kampu i parkingu. Takodje, dopisom je trazena informacija da li su odredjeni vlasnici clanovi NVO, i kojom kvadraturom raspolazu. Predsjednik je napomenuo da je Sekreterijat za zastitu imovine Opštine Budva i prije dostavljao dopise iste sadrzine, na koje je odgovoreno da će se tačno stanje vlasništva na zemljistu u zaledjini plaze Jaz znati nakon završetka rada Strucne komisije Uprave za Nekretnine Crne Gore.  
Takodje, 31.08.2017. godine je stigao i mail  Sekretarijata za zastitu imovine Opštine Budva, u kojem se pozivaju predstavnici NVO da prisustvuju sastanku koji će se odrzati 06.09.2017. godine u prostorijama Opštine Budva, na kom će prisusutvovati i mještani Jaza.
Predsjednik NVO smatra da na pomenuti sastanak ne treba ici, a predlaze da Opština vlasnicima koji nisu članovi NVO,  svaki metar kvadratni obracuna kao i kod Ugovora o zakupu zemljista sa NVO, odnosno da 80 000 € podijele na 2 miliona kvadrata.
Dragan Buzdovan smatra da se vlasnistvo moze racunati samo po vazećem katastru, odnosno da odgovorimo da su vlasnici na tom dijelu zemljista upisani u zajednickoj svojini.
Labud Mihović smatra da je dopis Opštine dobronamjeran i da oni traze pomoć da ne bi duplo plaćali isto zemljiste. Smatra da se problem Jaza jedino moze rijesiti zajedno sa vlasnicima koji nisu nasi clanovi. Slaze se sa dogovorom Predsjednika vezano za obracunavanje cijene kvadrata. Smatra da treba zagraditi taj dio zemljista, zajedno sa članovima koji nisu članovi NVO. Isto tako, smatra da ne treba ici na sastanak u Opštinu.
Nakon duze rasprave donijeta je jednoglasna odluka da se ne ide na sastanak u Opštinu Budva, koji je zakazan za 06.09.2017.godine.
 
3. Informacija u vezi formiranja komisije za rjesavanje knjizenja zemljista u zaledjini plaze Jaz
 
Predsjednik NVO je podsjetio prisutne članove da je NVO jos u julu tekuće godine poslala dopise i mailove Direktoru uprave za nekretnine Crne Gore, kao i Ministarstvu Finansija, medjutim jos uvijek nema odgovora .
Dogovoreno je da Predsjednik NVO telefonom kontaktira Milanku Otović iz pravne sluzbe Minstarstva Finansija.
 
4. Razno
 
Jelena Ivković je obavijestila prisutne da je 16.08.2017. godine primila Zahtjev za raskid saradnje sa NVO od strane Marović Rumice.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je odbijena zalba  Agencije za zastitu prava autora muzike Crne Gore (PAM).
Donijeta je jednoglasna odluka da se zaposli Stefan Kostović na neodredjeno vrijeme, sa mjesečnom nadoknadom od 400 €.
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da su ga kontaktirali predstavnici Opštine Budva koji su ga obavijestili da se formira novi fudbalski klub Mogren, i da im je iz tog razloga potrebna saglasnost NVO za koriscenje fudbalskih terena na Jazu. Medjutim, u ponovnom kontaktu je dobio informaciju da bi NVO trebalo da potpise Ugovoro podzakupu zemljista sa FK Mogren.
Donijeta je jednoglasna odluka da se daje saglasnost FK Mogren-u,  za koriscenje fudbalskih terena na Jazu.
Donijeta je jednoglasna odluka da se frontalno zagradi zemljište u KO Glavati, kat. par 1111,1112,1113 i 1114.
 
< Prethodno   Sledeće >