• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 46. sjednice E-pošta
22.09.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 62/17
22.09.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XLVI SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 22.09.2017. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
2. Diskusija u vezi dopisa Opštine Budva
 
 
Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka, odnosno sa 45. sjednice Upravnog odbora NVO.  
 
 
2. Diskusija u vezi dopisa Opštine Budva
 
Predsjednik NVO je sazvao sastanak iz razloga sto je u medjuvremenu od zadnjeg sastanka upravnog odbora dana 04.09.2017.dosao dopis Opstine Budva vezano za ponudu aneksa  Ugovora o zakupu zemljista. Opština Budva je predlozila Anex Ugovora o zakupu zemljišta kojim bi se godišnja zakupnina smanjila na 40 000€, iz razloga sto vlasnici zemljista koji nisu clanovi NVO traze odstetu od Opštine Budva zbog nemogucnosti izdavanja zemljista za auto-kamp i parking na Jazu.
Predsjednik NVO je rekao da je to jedna ogromna nepravda sto se tice ponude Anexa, te predlaze da se sazove hitan sastanak sa rukovodjstvom Opštine Budva.
Kostović Ivo smatra da je najjednostavnije rješenja da se potpiše Ugovor o zakupu zemljišta koji će obuhvatati isključivo zemljište u zaledjini plaže Jaz.
Advokat Ivo Ilić smatra da postoji i opcija da se  potpise Anex Ugovora o zakupu zemljista na pomenuti iznos, s tim da Ugovor traje do decembra tekuce godine, ali da treba organizovati sastanak i upitati predstavnike Opštine sta je konkretno problem.
Savo Carević je istakao da mu smeta sto se Nvo nije odazvala na poziv Opštine za odrzavanje sastanka sa mjestanima Jaza, i smatra da Opština mora ispostovati vec sklopljen Ugovor o zakupu zemljista.
Predsjednik NVO je istakao da se NVO u prethodnom periodu 3 puta obraćala Opštini i trazila sastanke, te da Opština tada nije odgovarala na dopise.
Djuro Ljubanović smatra da se treba formirati komisija NVO koja će otići na satanak sa predstavnicima Opštine Budva.
Ivo Kostović smatra da treba naglasiti da NVO jeste odgovarala na dopise, iako u poslednjem dopisu Opštine ne pise tako. Takodje, treba napomenuti da u Ugovoru o zakupu zemljista stoji da NVO ne izdaje zemljiste vlasnika koji nisu članovi NVO.
Nakon duze rasprave dogovoreno je da koncept odgovora na dopis Opštine Budva napiše Kostović Ivo. U odgovoru ce napomenuti da nije bilo nepostupanja po dopisima Opštine, napomenuće stav 2. iz Ugovora o zakupu zemljista i traziti sastanak sa rukovodjstvom Opštine Budva.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt