• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 47. sjednice E-pošta
29.09.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 85/17
29.09.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XLVII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 29.09.2017. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
2. Informacija o stanju predmeta u katastru Budva i situacija u vezi komisije za javno izlaganje zemljista u zaledjini plaze Jaz
3.Razno
 
 
Sastanku je prisutno 6 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanaka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka, odnosno sa 46. sjednice Upravnog odbora NVO odrzane 22.09.2017. godine.
 
 
2.  Informacija u vezi stanja predmeta u katastru Budva i situacija u vezi komisije za javno izlaganje zemljsita u zaledjini plaze Jaz
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je prethodnih dana advokat Ivo Ilić dobio oko 60 odbijajućih rješenja za zahtjeve koji su podnijeti u katatsru Budve, a koji se odnose na cestice zemljista koje su nekad bile KO Visnjevo a za koje je preklopom geometra utvrdjeno da sada pripadaju KO Prijevor I. Takodje, Predsjednik je obavijestio prisutne da nikako nije mogao da stupi u kontakt ni sa direktorom Uprave za nekretnine Crne Gore gosp. Draganom Kovačevićem, kao ni sa gospodjicom Milankom Otović iz Ministarstva Finansija.
Advokat Ivo Ilić je istakao da je prethodnih dana dobio oko 60 odbijajućih rješenja za zahtjeve koji su podnijeti u katatsru Budve, a koji se odnose na cestice zemljista koje su nekad bile KO Visnjevo a za koje je preklopom geometra utvrdjeno da sada pripadaju KO Prijevor I. Pravnica u Katastru Budve gosp. Vesna Stanojević je odbila pomenute zahtjeve napominjuci da geodetski preklop ne moze biti osnov za promjenu upisa vlasnika, iako se zahtjev zasniva na Zapisniku o poravnanju za KO Visnjevo, a preklopom je samo ustanovljeno da se te cestice zemlje nalaze u KO Prijevor I. Advokat je istakao da je simptomaticno to što se u Katastru Budve odrzao sastanak vezano za pomenuti dio zemljista, na kom je tadasnjem Nacelniku, kao i vec pomenutoj pravnici, objasnjena situacija oko ovih predmeta. Takodje, Advokat smatra da se ovom problemu mora razgovarati na visem nivou, odnosno u Ministarstvu Finansija.
Advokat je obavijestio prisutne da je prilikom jedne posjete Katastru Budva, zajedno sa sekretarom Jelenom Ivković, dosao da saznanja da je većinu predmeta za promjenu upisa vlasnika na zemljistu u Mrčevom polju, a po zahtjevu Specijalnog tuzilastva Crne Gore, Katastar Budva dostavio MUP-u, te po istim ne mogu sada postupati. Napisan je dopis Načelnici Katastra Budve u kojem je trazena informacija vezana za predmete koji su u Specijalnom tuzilastvu Crne Gore, odnosno informacija da li mogu da postupaju po istim.
Dragan Buzdovan je dao predlog da se napravi sastanak sa načelnicom u  Katastru Budva, i ako treba da tom sastanku prisustvuje i Vesko Jovicevic. Sto se tiče Ministarstva Finansija treba napisati da trazimo hitno sastanak,  da smo razocarani zbog nepostupanja, i da ocekujemo brz odgovor, a u protivnom cemo izaci u medije. Takodje, Dragan Buzdovan je dao predlog da Predsjednik NVO kontaktira NVO Matica Boke, Mogul i Buljaricu sa kojima treba traziti sastanak da bi se odbranila zemlja da nam je ne oduzmu.
Advokat Ivo Ilić je istakao da su za sve predmete u Ko Visnjevo hitno potrebna punomocja vlasnika zemljista.
Povodom gore pomenutih predmeta članovi Upravnog odbora NVO su se dogovorili da se hitno napise dopis Ministru Finansija, kojim će se traziti hitan sastanak. Takodje, dogovoreno je da se zakaze sastanak sa nacelnicom Katastra Budve, vezano za zemljiste koje je vraceno kao KO Visnjevo, a po novom katastru pripada KO Prijevor I.
 
 
3. Razno
Donijeta je jednoglasna odluka da će ubuduće strazari radnim danima u II i III smjeni boraviti u prostoriji pored kancelarije NVO, a neradnim danima u sve tri smjene.
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvrsnom direktoru DOO “Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivković isplata troskova mjesecne naknade za rad na račun Stefana Kostovića u iznosu od 400 €. Odluka vazi do opoziva iste.
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava Antović Dragoljubu smanjenje kirije na 50 € mjesecno, iz razloga sto će koristiti samo polovinu skladistenog prostora, odnosno kirija se smanjuje sa 100 € mjesecno na 50 € mjesecno za skladistenje plaznog materijala.
Jednoglasno je odbijen zahtjev Boskarev Mihaila za iznajmljivanje hangara koji bi koristio za poljoprivrednu djelatnost, odnosno za odgajanje krava muzara.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt