• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 48. sjednice E-pošta
03.11.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 107/17
03.11.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA  XLVIII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO,dana 03.11.2017. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Izvjestaj sa sastanka u Upravi za nekretnine Crne Gore
3. Izvjestaj sa sastanka u Opštini Budva
4. Razno
 
 
Sastanku je prisutno 7 članova upravnog odbora ,te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
 
Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka, odnosno sa 47. sjednice Upravnog odbora NVO odrzane 29.09.2017. godine.  
 
 
2. Izvjestaj sa sastanka u Upravi za nekretnine Crne Gore
 
Predsjednik NVO je obavijestio da je 24.10.2017. godine odrzan sastanak u upravi za Nekretnine Crne Gore u Podgorici, na kome su prisustvovali iz NVO: Predsjednik Ilija Bućin, advokat Ivo Ilić, sekretar NVO Jelena Ivković, član UO NVO Stevan Midorović i član NVO Ivo Kostović; Iz Uprave za nekretnine: direktor Dragan Kovačević, pomoćnik direktora Slavko Simović, načelnica PJ Budva Sonja Tomašević sa pravnim savjetnikom, načelnik PJ Kotor Veselin Miletić kao i geodeta PJ Kotor Slobo Stojanović, kao i prethodni načelnik PJ Budva Marko Bulatović.
Advokat Ivo Ilić je istakao da sastanak nije bio plodonosan. Što se tiče Prijevora I Uprava za nekretnine neće da obradjuje predmete bez odluke Ministarstva Finansija. Radi se o predmetima u kojima su čestice zemljista vraćene na poravnanjima za Ko Visnjevo, a koje po novom katastarskom premjeru pripadaju KO Prijevor I. Takodje, za rješavanje knjizenja zemljišta koje se nalazi u zaledjini plaze Jaz, uputili su nas na Ministarstvo Finansija. Jedino nesporno je knjizenje zemljista u KO Visnjevo, gdje postoji pitanje da li će se isto knjiziti u svojini 1/1 ili susvojini.
Sekretar NVO Jelena Ivković je istakla da je 25.10.2017. godine poslat mail sa zahtjevom za odrzavanje sastanka sa Ministrom Finansija gosp. Darkom Radunovićem, medjutim odgovora jos uvijek nema.
Dogovoreno je da će Dragan Buzdovan licno kontaktirati Milanku Otović iz Ministarstva Finansija i probati na taj nacin da zakaze sastanak.
Predsjednik NVO je istakao da je poslat dopis Specijalnom tuzilastvu Crne Gore, u kojem je smo trazili informaciju u kojem vremenskom periodu će predmeti vezani za knjizenje vlasnika u Mrčevom polju biti vraćeni u Upravu za nekretnine PJ Budva, kako bi u toj upravi mogli postupati po njima.
Stevan Midorović je dao predlog da ukoliko dodje do sastanka sa Ministrom Finansija, na istom sastanku prisustvuje i Vesko Jovićević kao angazovano lice od strane NVO.
Usvojen je predlog Stevana Midorovića, odnosno, donijeta je jednoglasna odluka da se po potrebi organizacije angazuje gospodin Vesko Jovićević.
 
3. Izvjestaj sa sastanka u Opštini Budva
 
Predstavnici NVO su 12.10.2017. godine odrzali sastanak sa predstavnicima Opštine Budva. Dragan Buzdovan je obavijestio prisutne da je na pocetku sastanka Predsjednik Opštine istakao da zakupnina za tekuci Ugovor moze biti 40 000 €, a da će 40 000 € dati drugoj nevladinoj organizaciji koju su osnovali vlasnici zemljista koji nisu clanovi nase NVO. Na ovakvu konstataciju Ivo Kostović je istakao da dosadasnji Ugovor moze da teče do 01.01.2018. godine a da se od tog datuma napravi novi Ugovor. Dragan Buzdovan je istakao da mi nismo za to da se smanjuje nadoknada po Ugovoru, i da se treba odrediti po kojim osnovama će se dijeliti nadoknada.
Jednoglasno je donijeta odluka da se organizuje sastanak svih vlasnika zemljista u zaledjini plaze Jaz za 17.11.2017. godine u 18h.
 
 
 
4. Razno
 
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljavaju troskovi popravke telefonske linije.
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljavaju troskovi za popravku 2 prozora u Sali.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt