• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 50. sjednice E-pošta
20.12.2017
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 04/18
20.12.2017. godine
 
 
ZAPISNIK SA LI SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 20.12.2017. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
1.Usvajanje zapisnika sa predhodnog sastanka                                            
2. Diskusija u vezi dostavljenog Sporazuma o raskidu Ugovora o zakupu zemljista sa Opstinom Budva
3. Razno
Sastanku je prisutno 6 članova upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
1.Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka, odnosno sa 50. sjednice Upravnog odbora NVO odrzane 8.12.2017. godine.
 
2. Diskusija u vezi dostavljenog Sporazuma o raskidu Ugovora o zakupu zemljista sa Opstinom Budva
 
 
Predsjednik NVO je istakao da je 18.12.2017. godine  putem kurira dostavljen predlog Sporazuma o raskidu Ugovora o zakupu zemljista sa Opstinom Budva. Takodje je istakao da u Sporazumu pise da Ugovorene strane saglasno konstatuju:
-        da je u cilju organizovanja sportskih i estradnih manifestacija zakljucila Ugovor o zakupu zemljista broj 01-1912/1 od 10.10.2017.godine
-        da je u 2017-toj godini zbog nerijesenih imovinsko pravnih odnosa sa bivsim vlasnicima zemljista bilo problema u vezi sa organizacijom sea dance festivala, koriscenjem navedenog zemljista za parking prostor i sportske manifestacije
-        da je radi prevazilazenja navedenih problema navedenih problema
na sastanku odrzanom dana 14.11.2017.godine donijet zakljucak da se u vezi sa odrazavanjem sportskih i muzickih manifestacija na Jazu zakljuci ugovor sa d.o.o Jaz-Mrcevo Polje i NVO Plaza Jaz
Član 1. Raskida se Ugovor o zakupu zemljista broj 01-1912/1 od 10.07.2017.godine.
Član 2. Strane saglasno izjavljuju da ce zakupac isplatiti zakupninu za predhodne mjesece kao i za zakup zemljista do prestanka vazenja Ugovora u iznopsu od 40.000,oo Eura u roku od 30 dana od dana zakljucenja ovog Sporazuma.
Član 3. Raskid Ugovora o zakupu zemljista broj 01-1912/1 od 10.07.2017.godine stupa na snagu 10.02.2018.godineOvaj Sporazum je sacinjen u cetiri istovjetna primjerka od kojih po dva zadrzava svaka ugovorna strana.
Član 4. Strane saglasno izjavljuju da sve gore navedene odredbe ovog ugovora odgovaraju njihovoj pravoj volji pa ga u znak toga i potpisuju.
 
Predsjednik NVO je istakao da se na ovakav predlog sporazuma o raskidu Ugovora odgovorilo istog dana. U odgovoru je naglaseno da smo se na odrzanom sastanku sporazumjeli da se zakljucenjem Aneksa, ili na drugi nacin, postojeci ugovor ogranici na pola godine i u tom dijelu isplati naknada, te istim odredi novi ugovorni period i predmet zakupnog odnosa kao i druga uzajamna prava i obaveze. Smatramo da su ovo okolnosti koje mora sadrzati pravni akt kojim uredujemo buduca medjusobna prava i obaveze dogovorenana pomenutom sastanku. Potsjecamo Vas da je ugovor zakljucen dana 10.07.2017. godine pa bi polugodisnji rok trebao da istekne 10.01.2018, a ne kako ste vi naveli 10.02.2018. godine.
Predsjednik NVO je dao predlog clanovima upravnog odbora da se trazi zakazivanje sastanka sa Opstinom Budva, i da na tom sastanku budu svi predstavnici Opstine Budva a ne samo predsjednik iste.
 
Ivo Kostovic je rekao da je predlog sporazuma nekorektan, te da bi trebalo da im se uputi novi dopis u kom ce se navesti da je istekao rok od sest mjeseci i da je potrebno da nam uplate zaostalo dugovanje u iznosu od 40.000 €.Takodje smatra da bi trebalo predloziti da se clanovi druge NVO legitimišu.
Ivo Ilić smatra da se treba prvo razmisliti da li će se sledećim Ugovorom obuhvatiti cijelo  Mrčevo polje ili samo zaledjina plaze Jaz. 
Donijeta je jednoglasna odluka da se u budućim pregovorima sa Opštinom Budva govori samo o zemljištu u zaledjini plaže Jaz ( kat par 28,30,36,38/1 i 40 ko Prijevor I)
Dogovoreno je da se proslijedi dopis opštini Budva u kom će se naglasiti da aktuelni ugovor teče i da je nastalo dugovanje za proteklih 6 mjeseci, da se trazi sastanak sa rukovodjstvom Opštine do kraja decembra 2017. godine, i da će se na tom sastanku iznijeti zaključci o predlogu Sporazuma o raskidu Ugovora o zakupu zemljišta kao i razgovarati o detaljima sledećeg ugovora.
 
3. Razno
Donijeta je jednoglasna odluka da se dozvoljava izvršnom direktoru DOO “ Jaz-Mrčevo polje” Jeleni Ivković isplata mjesecne nadoknade, odnosno bonusa, za mjesec jul, avgust, septembar, oktobar, novembar i decembar 2017. godine, u ukupnom iznosu od 600 €.
 
Donijeta je odluka da se ne ogradjuje, odnosno ne koriguje ograda na putnom pojasu dok se ne dobije informacija ciji su bilbordi na istom. Stevan Midorović je glasao da se sa korigovanje krene odmah.
 
Jednoglasno je odbijena je molba Nikole Vučičević i Vojislava Pićana za iznajmljivanje zemljišta u KO Visnjevo radi organizovanja sportskih aktivnosti (gadjanje meta, gadjanje glinenih golubova...).
 
Donijeta je jednoglasna odluka da vlasnik olupina automobila koje se nalaze na kat parcela 1111,1112,1113 i 1114 Ko Glavati (tzv Ilija Bosanac) mora do 01.02.2018. godine iste ukloniti.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt