• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 52. sjednice E-pošta
26.01.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 06/18
26.01.2018. godine
 
 
ZAPISNIK SA LII SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 26.01.2018. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka
2. Diskusija u vezi zemljišta u KO Višnjevo
3. Sastanak u Ministarstvu Finansija Podgorica
4. Situacija u vezi Opštine Budva
5. Diskusija u vezi nedolazenja članova UO NVO
6. Razno
                                   
Sastanku je prisutno 8 članova upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1.    Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka, odnosno sa 51. sjednice Upravnog odbora NVO odrzane 20.01.2018. godine.
 
2.    Predsjednik NVO je obavijestio UO da se odrzao sastanak na kom su prisustvovali Sekretar Jelena Ivkovic, clan NVO Ivo Kostovic, clan UO Stevan Midorovic i advokat Ivo Ilic sa geodetom kotorskog Katastra Slobom Stojanovicem, a shodno stavu Uprave za nekretnine.
 
3. Sastanak u Ministarstvu Finansija Podgorica
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da se 17.01.2018. godine odrzao sastanak u Ministarstvu Finansija. Sastanku su prisusutvovali Drzavni sekretar u MF gosp. Nemanja Katnić i Milanka Otović direktorica direktorata za imovinsko pravne poslove u MF, a sa strane NVO adv. Ivo Ilić, članovi UO Stevan Midorović i Dragan Buzdovan, član NVO Kostović Ivo i sekretar NVO Jelena Ivković. Gospodin Katnić je istakao da on nije upućen u cijelu problematiku, ali da će se u roku od 3 dana uputiti, i razgovarati sa direktorom Uprave za nekretnine Draganom Kovačevićem te će nas o razgovorima obavijestiti. Dragan Buzdovan je istakao da će NVO sačekati do 01.02.2018. godine, i ukoliko se do tada ne formira komisija NVO će svoje članove preko medija obavijestiti o tome, a u krajnjem slučaju preduzeće se i drastičnije mjere u vidu protesta.
Članovi UO su konstatovali da ukoliko do 01.02.2018. godine ne dobijemo nikakvu informaciju u vezi formiranja stručne komisije za povraćaj zemljista u zaledjini plaže Jaz, o cijeloj situaciji treba obavijestiti članove preko medija.
 
4. Situacija u vezi Opštine Budva
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne da je u prethodnom periodu vise puta pokušavao da stupi u kontakt sa Predsjednikom Opštine Budva, medjutim bezuspješno, i napomeuo da se NVO u prethodnom periodu dva puta obraćala Opštini dopisima i trazila sastanak, na koje nismo dobili odgovore.
Dogovoreno je da sekretar NVO Jelena Ivković tokom prvog radnog dana lično ode u Opštinu Budva i proba da zakaze sastanak.
 
5. Diskusija u vezi nedolazenja članova UO NVO
 
ÄŒlanovi UO su diskutovali o promjeni Statuta NVO, a u smislu organizovanja upravnog odbora, na način sto bi sela koja zauzimaju veću površinu Mrčevog polja, imali veći broj predstavnika u Upravnom odboru NVO. Na taj način bi se izbjegla mogućnost neostvarivanja kvoruma na sastancima zbog nedolazenja odredjenih članova.
 
 
6. Razno
 
Predsjednik NVO je obavijestio prisutne članove da je sekretar NVO Jelena Ivković u drugom stanju, te se stvorila se potreba da se pronadje zamjena za njeno radno mjesto.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt