• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 54. sjednice E-pošta
08.02.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 12/18
08.02.2018. godine
 
 
ZAPISNIK SA LIV SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 08.02.2018. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1.    Sazivanje Skupštine u proširenom sastavu – 33 člana
2.    Diskusija o neformiranju Stručne komisije i obavještenje za medije
3.    Diskusija o ugovoru s Opštinom Budva
4.    Nedolazak članova UO
5.    Razno
 
 
Sastanku je prisustvovalo 10 članova Upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
·       Sastanak otvara predsjednik organizacije i saopštava članovima da je protekao rok određen za formiranje Stručne Komisije za utvrđivanje svojinskih ovlašćenja  na zemljištu u zaleđini plaže Jaz. Predlaže da se sazove Skupština u proširenom sastavu  da bi se članovi upoznali s problemom koji nas koči u daljem radu, odnosno o neformiranju Stručne komisije, našim pokušajima da dobijemo informacije o nadležnih, ali bezuspješno.
Ivo Kostović, član NVO iznosi da nije za sazivanje Skupštine u proširenom sastavu da se ne bi stvorio utisak o nekim problemima u organizaciji.
Marko Parapid se slaže s predlogom za sazivanje Skupštine u proširenom sastavu i obavještavanju svih članova o finansijama Organizacije i našim preduzetim radnjama.
 
·       Predsjednik NVO saopštava da ugovor s Opštinom Budva teče već osmi mjesec, da Opština nije izmirila svoje obaveze, tj. da nije isplatila nijednu ratu za aktuelni ugovor. Takođe saopštava da, uprkos poslatim dopisima i zatraženim sastancima, do istih nije došlo, iako Opština insistira na izmjeni ugovora i da uslove novog ugovora nisu dogovarali. Ilija je ostvario telefonski kontakt s predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem i  dogovorio sastanak sledeće sedmice na kojem će se dogovoriti uslovi dalje saradnje.
 
·       Predsjednik NVO predlaže da se izda saopštenje za medije zbog neformiranja Stručne komisije i da se hronološki iznesu događaji od 07.07.2017.godine, počev od dopisa dobijenog od Uprave za nekretnine  Podgorica i Ministarstva finansija, sastanaka kojima smo prisustvovali u Upravi za nekretnine, da bi se upoznala šira javnost. Takođe, konsultuje se s članovima Upravnog odbora da li će se navesti u saopštenju da su određeni predmeti izuzeti od strane Specijalnog državnog tužilaštva, iako je veći broj članova već upoznat s tim.
 
Labud Mihović i Stevan Midorović, članovi Upravnog odbora, se izričito slažu da se izda saopštenje za medije, dok Marko Parapid, takođe član UO kaže da treba odrediti rok do kad će se čekati  i da državnim organima idemo u korist ćutanjem.
 
·       Članovi Upravnog odbora diskutuju o nedolasku pojedinih članova istog, za koje je od posebnog interesa rješavanje zemljišta u zaleđini plaže Jaz. Stevan Midorović predlaže da se uputi apel članovima koji ne dolaze.
Milan Bajković, član UO smatra da ukoliko članovi koji su postavljeni ispred svojih sela nastave s nedolaskom, da treba zatrazit istupanje istih iz UO i vratiti im dokumentaciju.
Predsjednik NVO predlaže da se sazove sastanak s našim članovima iz sela Prijevor posle 15. februara 2018. godine zbog nedolaska njihovog predstavnika.
 
·       Stevan Midorović daje predlog da se formira Komisija za zakupce, koja će obići zakupljene prostorije i utvrditi stanje istih i uputiti naknadne opomene i ista će se sastati sledeće sedmice.
 
·       Donijeta je jednoglasna odluka da se Jeleni Ivković, izvršnom direktoru DOO „ Jaz- Mrčevo polje“ dozvoljava isplata putnih troškova za 2017. godinu u iznosu od 225,68 eura.
 
·       Članovi UO su odličili da odbijaju zahtjev „  DOO Maroje travel“ za iznajmljivanje zeljišta za parking autobusa i minibusa zbog očuvanja samog zemljišta.
 
·       Marko Pima, član NVO predlaže da treba poraditi na sigurnosti prostorija naše organizacije i same dokumentacije koju posjedujemo i da je najbolje rješenje skeniranje dokumentacije i čuvanje iste na eksternoj memoriji.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt