• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 53. sjednice E-pošta
01.02.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 14/18
01.02.2018. godine
 
 
ZAPISNIK SA 53. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 01.02.2018. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
1.    Diskusija u vezi zahtjeva koji je dobijen iz MUP-a
2.    Razno
     
Sastanku je prisutno 10 članova Upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1.    Predsjednik NVO Ilija Bućin  otvara sastanak i obavijestava prisutne clanove UO o dopisu iz MUP-a za dostavu dokumentacije Specijalnom drzavnom tuzilastvu. Saopstava da je potrebno prikupiti dokumentaciju koja obuhvata okolnosti zakljucenja i placanja po ugovorima o zakupu zemljista koja je nasa nevladina organizacija zakljucila sa Opstinom Budva u prethodnom periodu i dokumentacije koja se odnosi na raspodjelu novcanih sredstava pojedinacnim vlasnicima parcela, cjelokupnu poslovnu i finansijsku dokumentaciju. Takodje, trazeno je  da se trazena dokumentacija dostavi najkasnije do 07.02.2018. godine.
Predsjednik naglasava i ako su clanovi UO vec upoznati s tim da nije bilo raspodijele novcanih sredstava pojedinacnim vlasnicima zemljista i da svi prihodi idu direktno na ziro racun organizacije, stoga ce se u sto kracem periodu prikupiti neophodna dokumentacija. Takodje iznosi da su finansijski izvjestaji organizacije transparentni i dostupni svim zainteresovanim jer se nalaze na sajtu organizacije. Advokat Ivo Ilic objasnjava clanovima UO da se prvi dio zahtjeva odnosi na samo osnivanje organizacije kao i pocetne korake u povracaju zemljista, drugi dio zahtjeva na ugovore sa Opstinom Budva i da za treci dio zahtijeva ne posjedujemo dokumentaciju jer nismo vrsili pojedinacna raspolaganja. Adv.  Dusan Bajkovic saopstava clanovima UO da je upoznat sa zahtjevom i naglasava da u odgovoru na zahtjev treba naglasiti da bi finansijski izdaci za kopiranje i ovjeravanje dokumentacije bili enormni kao i da predmete iz katastra vec posjeduju, te da bi zapisnici sastanaka UO izrazavali volju organizacije da saradjuje sa tuzilastvom  i savjetuje da se dostave zapisnici i odluke sa predhodnih sastanaka.
Clan NVO Ivo Kostovic je istakao da bi trebalo da se predaju ovjerene kopije, a nikako originali i da ne bi davao nikakvu dokumentaciju mimo one koju traze. Takodje je istakao da je jedno NVO Jaz-Mrcevo polje, a da je drugo Doo Jaz-Mrcevo polje i da im se dostavi striktno dokumentacije organizacije, kao sto su i trazili jer su to odvojena pravna lica.
Advokat Ivo Ilic je rekao da je rok od  7 dana kratak za prikupljanje i predaju dokumenata
Clan UO Labud Mihovic je rekao da se slaze sa Clanom NVO Ivom Kostovicem da treba da se odgovori na njihove zahtjeve i da se dostavi sta traze.
Predsjednik NVO Ilija Bucin je istakao da sekretar NVO treba da pripremi sledeću dokumentaciju: dopis NVO prema katastru, odgovor katastra, dopis prema Specijalnom Drzavnom tuzilastvu( a sve vezano za predmete koji su od strane katastra dostavljeni SDT-u), ovjerene kopije svih Ugovora o zakupu NVO sa Opštinom Budva, kao i Statut NVO.
 
 
2.    Razno
Donijeta je jednoglasna odluka da se zaposli Jelena Parapid na neodredjeno vrijeme, sa mjesecnom nadoknadom od 453,50€ i mjesecnim bonusom u iznosu od 100 €.
 
Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt