• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 55. sjednice E-pošta
21.02.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 13/18
21.02.2018. godine
 
ZAPISNIK SA 55. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 21.02.2018. god. sa početkom u 18h.          
 
Dnevni red:
 
1.    Usvajanje zapisnika sa sastanka održanog  26.01.2018.god. i 06.02.2018. godine
2.    Izvještaj o sastanku s rukovodstvom Opštine Budva
3.    Diskusija o saopštenju za medije
4.    Razno
 
 
 
Sastanku je prisustvovalo 9 članova Upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
1.     Jednoglasno su usvojeni zapisnici sa prethodnih sastanaka  održanih 26.01.2018. godine i 08.02.2018. godine.
 
2.    Predsjednk je obavijestio članove UO da se sastanak s predsjednikom Opštine Budva održao 16.02.2018.godine u prostorijama Opštine i da su sastanku prisustvovali: Elza Janović, Dušan Kunjić, Luka Tučević, Stevan Midorović kao članovi UO, Ivo Kostović, član NVO i Jelena Parapid, poslovni sekretar organizacije. Sa strane opštine sastanku su sudjelovali: Jovan Gregović, direktor Parking servisa, Nikola Plamenac i Milena Antović iz Pravne službe Opštine.
Takođe saopštava da je Opština zainteresovana za četiri parcele u zaleđini plaže Jaz u svrhu parkinga i Auto kampa i sl. i da smo zatražili od Predsjednika da ispuni obaveze iz prethodnog ugovora, šta smo i više puta dopisom tražili. Predsjednik Krapović to ne osporava i kazuje da se dug može namiriti u jednoj tranši. Potencira da se prvenstveno zaključi novi ugovor ili napravi Aneks postojećeg, pa da se onda pristupi izmirivanju duga. Međutim, do zaključenja novog ugovora će doći, ukoliko se postigne dogovor s NVO Plaža Jaz.  Predsjednik Ilija Bućin je rukovodstvu Opštine predstavio koliko članovi naše NVO procentualno  posjeduju zemljišta u zaleđini plaže Jaz. 
Direktor  Parking servisa, na kojeg su nas uputili sa strane Opštine,  će nakon sastanka sa NVO Plaža Jaz iznijeti ponudu, nakon što isti  prezentuju okvirno procente o kvadraturi koju posjeduju u spomenute četiri parcele.
Predsjednik ističe da smo izrazili želju za saradnjom,  sve dok  je to u skladu s interesima naše organizacije i da će Opština dati predlog u roku od petnaest dana.
 
Što se  tiče kat.parcela koji obuhvataju stadione,  predstavnici Opštine su zatražili ugovor na pet godina, da bi mogli izvršiti veća ulaganja, jer im na kraći period ne bi bilo od interesa. Ukazali smo da se odluke donose na sastancima UO i da će se na sastanku istog diskutovati o predlogu, te da ćemo ih o zaključcima blagovremeno obavijestiti.
 
Ivo Ilić, pravni zastupnik organizacije, izražava da  zaključivanje ugovora na period od pet godina, ako je predmet zakupa zemljište koje obuhvata terene može pokrenuti neka pravna pitanja samim većim ulaganjem u iste, stoga smatra da to ne treba predstavljati opciju.
 
Labud Mihović predlaže da se ozbiljno povedu pregovori o ugovoru s Opštinom, odnosno Parking Servisom , da bi se plaža dovela u red, tj. izvršilo uređenje plaže, koje je u interesu svih Grbljana.
 
3.    Članovi UO su se složili da se izda saopštenje za medije u kojem se hronološki navode naše preduzete radnje, kao i skenirani e-mailovi  i da tekst u novinama treba izaći integralno, u suprotnom ćemo zakupiti prostor u novinama. Predsjednik im u kraćim crtama  navodi sadržaj teksta, iako su svi članovi dobili primjerak istog. Nakon kraće diskusije dogovorili su se i o naslovu istog.
 
4.    Jelena Ivković, poslovni sekretar  je obavijestila članove UO da je dobila potvrdu o prijemu dokumentacije poslate u SDT.
 
Predsjednik upoznaje prisutne da će se uskoro održati UO na kojem će se diskutovati o zakupcima objekta, dugovanjima i da su održali sastanak sa zakupcem Brankom Vujičićem s kojim su dogovorili uslove plaćanja zaostalog duga od 11300 eura do kraja tekuće godine. UO prihvata predlog Branka Vujičića da u narednim mjesecima (mart, april, maj, jun, jul i avgust) isplaćuje dug u ratama u iznosu od 1000 eura, a cjelokupni iznos duga do kraja tekuće godine.  UO  jednoglasno  donosi odluku da prihvataju predlog.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt