• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 56. sjednice E-pošta
28.02.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva Grbaljska bb
Broj: 19/18
29.02.2018. godine
 
 
ZAPISNIK SA 56. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 29.02.2018. god. sa početkom u 18h.         
 
Dnevni red:
 
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sastanka
2. Informacije o sastanku s predstavnicima NVO “ Plaža Jaz “
3. Informacije o statusu Stručne komisije
4. Razno
 
                                   
Sastanku je prisustvovalo  8 članova upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
1.    Jednoglasno su usvojeni zapisnci sa prethodnih sastanaka, odnosno sa 53. sjednice Upravnog odbora NVO, odrzane 01.02.2018. godine i sa 55. sjednice UP NVO, održane  21.02.2018. godine.
 
2.    Predsjednik otvara sjednicu  i saopštava članovima UO o održanom sastanku s predstavnicima NVO “ Plaža Jaz “. Sastanku su prisustvovali sa strane NVO “ Plaža Jaz “ : predsjednica NVO, Branka Marović, članovi NVO: Radenko Marović, Mitar Kovačević, Goran Kruta i Savo Carević.
 
Sa strane NVO Jaz-Mrčevo polje prisustvovalo je 8 članova UO, na čelu s predsjednikom Ilijom Bućinom.
Predsjednik obaviještava članove UO  o predlozima NVO Plaža Jaz i o njihovim namjerama da se kroz zaključenje ugovora s Opštinom, Jaz prostorno uredi, da bi vlasnici objekata na Jazu sticali veći profit.
Predsjednica NVO Plaža Jaz iznosi  informacije da su zainteresovani samo za  prvu parcelu, odnosno parcelu 40 KO Prijevor I i 1/3 parcele 38/1 KO Prijevor I radi zakupa pomenutog zemljišta.
Predsjednik izražava da, sve dok se potrebe za uređenjem ne krše s ciljevima NVO Jaz Mrčevo polje, kao i do sad, i dalje će biti za sređivanje plaže Jaz. Međutim  prvenstveno intencije  organizacije su ka  povraćaju oduzetog zemljišta i djelovanje  u skladu s tim.
 
3.    Direktor uprave za nekretnine, Dragan Kovačević,  u telefonskom razgovoru s pravnim zastupnikom Ivom Ilićem iznijeo informacije da je Stručna komisija oformljena i ko su članovi Komisije. Isto je potvrđeno i predsjednku Iliji Bućinu, koji je zatražio i zvanični dopis u kojem će se navesti kada je oformljena komisija, po kojem osnovu,  ko su članovi, koje ingerencije ima,  kada će početi s radom i da nam dostavi kao prilog Rješenje o formiranju komisije. Takođe je naglašava da je potrebno da Komisija nije savjetodavnog karaktera.
 
4.    Predsjednik saopštava informacije o telefonskom razgovoru s Predsjednikom Opštine i o upućenom usmenom zahtjevu  za  isplatom zaostalog duga iz ugovora koji je i dalje na snazi i teče već osmi mjesec.
 Nakon kraće diskusije i uz konsultaciju s pravnim zastupnikom, Ivom Ilićem, članovi UO postižu dogovor, uz protivljenje  nekih članova, da se sačeka s daljim akcijama ka zaključenju, odnosno nezaključenju novog ugovora s Opštinom Budva.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt