• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 62. sjednice E-pošta
02.08.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
LastvaGrbaljska bb
Broj: 138/18
02.08.2018. godine
 
 
ZAPISNIK SA 62. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 13.07.2018. god. sa početkom u 19h.         
 
Dnevni red:
 
1.    Diskusija o predlogu Ugovora Mediteranskog Sportskog Centra
2.    Razno
Sastanku je prisutno 8 članova Upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
1.    Predsjednik NVO Ilija Bućin  otvara sastanak i obavještava članove o razgovorima vođenim s predstavnicima MSC-a u prethodnih nekoliko dana, te o njihovim nastojanjima da se dođe do dogovora i usaglašavanja volja u cilju zakupa zemljišta na Jazu. Članovi Upravnog odbora vrše uvid u nacrt ugovora s NVO “Plaža Jaz” koji je službeno poslat kao oblik ponude za zaključenje ugovora našoj organizaciji, te predsjednik NVO objašnjava članovima pojedine odredbe ugovora koje su od značaja za dalju diskusiju o istom i izjašnjenje na ponudu. Odnosno, članovi UO diskutuju iz kojih razloga bi plaćanje vršila opštinska firma Parking servis, ako bi strana ugovornica bila MSC. Dalje, smatraju da je ponuđeno  vrijeme trajanja ugovora od godine dana, nakon čega bi ugovor bio produžen na još devet godina, veoma dug vremenski period, te da je veliki rizik ulaziti  u dugoročni zakup i na taj način ograničiti prava članova, odnosno vlasnika predmetnog zemljišta. Ilija Bućin informiše članove UO  da ukoliko se nakon isteka ugovora zaključenog na godinu dana isti ne produži na još devet godina, NVO je dužna  da vrati iznos zakupnine u cjelini, čime se organizacija posredno limitira u trošenju svojih sredstava. Članovi UO diskutuju i o odredbi po kojoj je organizacija u obavezi da pribavi dozvole za rad parkinga, Auto kampa i privremenih lokacija, što je po njima apsurdno, a i samom radu istih se izričito protive. Nakon dužeg razmatranja ovog predloga, uzimajući u obzir da li i kakve bi posljedice moglo izazvati odbijanje ponude na finansije, tj. dalji rad organizacije, članovi UO donose odluku da se ovakav vid ponude odbije. Stoga, predlažu da se direktoru MSC-a, njihovom advokatu i predsjedniku Opštine pošalje  izjašnjenje na njihovu ponudu kojim će se  obavijestiti da smo otvoreni za buduće pregovore, ali izričito s opštinom Budva, ne s opštinskim firmama.
2.    Razno
-        Članovi UO dikutuju o mjerama koje je neophodno preduzeti u svrhu  rješavanja  problema s nekadašnjim zakupcem, odnosno s njegovim sinovima koji i dalje koriste zemljište uprkos izrečenim opomenama i zahtjevima za iseljenje. S obzirom na skorija saznanja da je to zemljište u putnom pojasu, adv. Ilić daje instrukcije da se pribavi neophodna dokumentacija iz katastra, da bi se mogle preduzeti naredne radnje.
-        Član UO, Stevan Midorović predlaže da  se zakaže sastanak u Upravi za nekretnine PJ Kotor, s obzirom da ista nije postupala po zahtjevima podnesenim za promjenu upisa u katastarski operat za KO Višnjevo, te će se nastojati u kraćem vremenskom periodu to i realizovati.
Odluka da se zaposlenoj Jeleni Parapid isplati mjesečni bonus u iznosu od 400,00 eura za mjesece mart, april, maj i jun 2018. godine.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt