• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 63. sjednice E-pošta
03.08.2018
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj: 186/18
05.12.2018. godine
 
ZAPISNIK SA 63. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRÄŒEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 03.08.2018. god. sa početkom u 19h.         
 
Dnevni red:
 
1.    Usvajanje zapisnika s 62. Sjednice
2.    Diskusija o usvajanju konačnog predloga ugovora o zakupu s opštinom Budva
3.    Informacije u vezi sastanka u Upravi za nekretnine Kotor
4.    Razno
 
Sastanku je prisutno 7 članova Upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
 
1.    Jednoglasno je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka, odnosno sa 62. sjednice Upravnog odbora NVO odrzane 13.07.2018. godine.
 
2.    Ilija je prisutnim članovima izložio odredbe ugovora o zakupu zemljišta u zaleÄ‘ini plaže Jaz, te saopštio sugestije i primjedbe sa strane opštine, odnosno iz Sekretarijata za imovinu i  Mediteranskog sportskog centra na predlog ugovora na član koji se odnosi na eventualno rješavanje imovinskopravnih pitanja i trajanje ugovora. NVO i opština su se okvirno dogovorile, meÄ‘utim prethodno navedene odredbe koje usporavaju i koče pregovore. ÄŒlanovi UO NVO ne žele da odstupe od odredbi ugovora kojim se štite interesi članova u slučaju sreÄ‘ivanja pravnog stanja na zemljištu, odnosno da omoguće budućim vlasnicima da u slučaju knjiženja na tom zemljištu odluče da li žele da se ugovor i dalje odnosi na  njihovo zemljište ili će se isto izostaviti iz predmetnog ugovora, te u tom dijelu ugovor prestaje.  Predsjednik smatra da bi trebalo precizirati o kakvim sportskim aktivnostima je riječ i kakva ulaganja bi se vršila.  Ilija saopštava i da je u pisanom prepisu izmeÄ‘u njega i Nikole Vučićevića, predstavnicima MSC-a, Nikola  ga obavijestio da je za opštinu bitan period ugovora od 5 godina i iznos zakupnine 100 000 eura za obije NVO, odnosno za NVO “ Jaz - Mrčevo polje” iznos od 50 000 eura. Adv. Ivo Ilić bliže odreÄ‘uje i objašnjava pojedine odredbe ugovora o zakupu zemljišta, koje bi mogle stvoriti nedoumice meÄ‘u članovima UO, vrijednost zakupnine. TakoÄ‘e prilikom izlaganja članovima objašnjava tretnutno pravno stanje na zemljištu i kakvo bi ili ne eventualno dejstvo ugovor mogao imati na dalje radnje u vraćanju ovog zemljišta. ÄŒlanovi UO smatraju da ne treba odstupati od našeg predloga ugovora izloženog tokom sastanka i da treba dobro razmisliti o odredbama istog, te donijeti racionalnu odluku o ovom pitanju. Konstatuju da je neophodno zakazati novi sastanak u skorije vrijeme na kojem će se konačno okončati ovo pitanje, donijeti odluka i dati izjašnjenje opštini.
Na naknadno održanom sastanku po istoj tački dnevnog reda, članovi Upravnog odbora donijeli odluku da se opštini uputi predlog ugovora, s rokom 2+2 godine i da se ne odstupa od člana 5. Ugovora kojim se štite interesi naših članova i da se takav predlog uputi opštini, odnosno direktno predsjedniku.

3.    Na sastanku kod načelnika Katastra u Kotoru održanog povodom nepostupanja po zahtjevima za upis prava susvojine u KO Višnjevo podnesenih još 2016-2017. Godine, načelnik obavijestio prisutne predstavnike NVO, advokata Iva Ilića, člana NVO Iva Kostovića i poslovnog sekretara NVO Jelenu Parapid da će postupati po zahtjevima nakon što se pribavi preklop za KO Višnjevo i da bez istoga može zahtijeve samo odbiti, jer po  česticama zemlje ne može da postupa. Nakon održanog sastanka sastali se i sa angažovanim geodetom, te odredili okvirni rok kada bi posao trebalo privesti kraju i cijenu za obavljeni posao.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt