• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 66. sjednice E-pošta
06.03.2019
NVO „Jaz-Mrčevo polje“
Lastva grbaljska bb
Broj: 47/19
Dana, 06.03.2019. godine
 
ZAPISNIK SA 66. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA NVO ''JAZ-MRČEVO POLJE''
U prostoriji NVO, dana 29.01.2019. god. sa početkom u 17h.         
 
Dnevni red:
 
1.    Usvajanje zapisnika sa 65. Sjednice  UO, održane 28.12.2018. godine
2.    Informacije u vezi sastanka s geodetom za KO Višnjevo
3.    Izlaganje adv. Iva Ilića o stanju aktivnih sudskih predmeta
4.    Izlaganje plana rada  kancelarije NVO
5.    Status gradskog građevinskog zemljišta
6.    Razno
         
Sastanku je prisutno 9 članova Upravnog odbora, te kvorum za raspravu i odlučivanje  postoji.
Sastanak vodi Predsjednik NVO Ilija Bućin.
 
1.    Zapisnik nije usvojen, predložene izmjene u tački 5., pa će se usvojiti na sljedećem sastanku Upravnog odbora.
 
2.    Član UO, gospodin Vido Gluščević, je zatražio informacije da li raspolažemo znanjem da li dio Mrčevog polja ulazi u putni pojas, odnosno da li je već uzeto prije izlaganja i plaćeno i o kojim se tačno vlasnicima radi.
Adv. Ilić je objasno da je neophodno uraditi identifikaciju za taj dio zemljišta, te da se po poravnanjima treba utvrditi o kojem se česticama  konkretno radi i da li su vraćene poravnanjem ili ne.
 
3.    Adv. Ilić je informisao članove da je geodeta posao priveo kraju i da je ostalo da odštampa preklop i da je zatraženo da do kraja sedmice završi. Takođe saopštava da na dijelu zemljišta u KO Višnjevu postoje problemi u vidu većeg obima prava na jednoj čestici zemlje vraćene poravnanjem, odnosno da postoje određene greške u poravnanjima.
4.    Advokat Ivo Ilić je predočio plan rada kancelarije NVO koji podrazumijeva sljedeće dolje navedeno:
1)    Za KO Prijevor I i II  – koji su predmeti konačno okončani, koji su i dalje aktivni, odnosno odrediti stanje predmeta i koliko je uknjiženih vlasnika, te angažovati programera koji bi napravio program u kojem bi se označavale čestice zemlja, te na taj načintačno utvrdilo koje su to čestice obuhvaćene zahtjevima, koje ne.
2)    Za KO Prijevor I, bivše Višnjevo –  U tom dijelu je odbio sve zahtjeve na kojem su izjavljene žalbe, ali da postoji mogućnost da se i u tom dijelu vlasnici knjiže u cjelini 1/1, te  da bi trebalo obaviti razgovor s katastrom.
3)    Glavati – Bivše Višnjevo – U tom dijelu postoji tužba za Stankoviće, i da je umnogome na tom dijelu zemljišta upisano privatnih vlasnika i da organizacija ne zastupa lica protiv privatnih vlasnika.
4)    Sudski predmeti: U postupku su predmeti za dio zemljišta iznad rijeke u KO Višnjevo, iznad rijeke za KO Glavati i na zemljištu na skretanju za plažu Jaz. Adv. Ilić je iznio koji su predmeti i dalje aktivni, odnosno koji su pravosnažno okončani i vlasnike koji su uknjižen i da postoje još 2-3 stranke za koje je neophodno podnijeti tužbe.
5)    Adv. Ilić izlaže i za koje je stranke neophodno uraditi identifikaciju zemljišta iznad rijeke u KO Glavati, a čija dokumentacija je pogodna za tužbu. Takođe i da postoji zemljište u KO Višnjevo iznad rijeke za koje je neophodna identifikacija i da se tužba može podnijeti samo na osnovu poravnanja, koje ima pečat organa i potpise stranaka i da postoji veliki broj djelimičnih poravnanja, tako da postoji broj stranaka za koje se ne može podnijeti tužba za utvrđenje prava svojine na predmetnom zemljištu.
6)    Predmeti konačno okončani, katastar nije sproveo rešenja – odnosno stranke nisu uknjižene – Adv. Ilić smatra da je neophodno obratiti se višoj instanci Katastra, jer oni ipak moraju da dobiju odobrenje Ministarstva finansija  i da se na sljedećem sastanku u Podgorici povede razgovor na tu temu sa nadležnima u ministarstvu.
7)    GG zemljište – Neophodno utvrditi iz Lista nepokretnosti ko su članovi NVO i podatke odnosno činjenice smrti, te utvrditi nasljednike, dalje koje čestice odgovaraju kojim kat. Parcelama i utvrditi ko ima zemljište po osnovu ZU-a, odnosno ko je zemljišno knjižni vlasnik, a ko nije. Predsjednik NVO podsjetio članove i na kontakte s nadležnima u Ministarstvu finansija, i da će se u što skorije održati sastanak u Podgorici, te da se neće odustati od opcije da preko državnih organa uknjižimo vlasnike.
 
5.    Razno
Odluka da se Jovu  Tučeviću izvrši prenos zemljišta s Tučević Mare na njega, jer se zemljište nalazi u Mrčevom polju.
Članovi NVO diskutovali su o eventualnom ugovoru s Opštinom Budva, periodu na koji bi bio zaključen, itd.
Članovi NVO diskutovali o poljaru Dušanu Kunjiću, činjenici da ne može više da obavlja posao zbog svog zdravstvenog stanja i drugog.
Donijeta odluka da se Dušanu Kunjiću isplati iznos od 500,00 eura i da ne postoji dalja potreba za njegovim radom.
Donijeta odluka da se angažuje Stevan Midorović da obavlja poslove koje obuhvata poslove kontrole zakupaca, plaćanja zakupnine, struje, obilaske polja i ostalo.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt