• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 68. sjednice E-pošta
18.09.2019
Број:   177/19
Датум: 18.09.2019. године
 
ЗАПИСНИК СА 68. СЈЕДНИЦЕ НВО „ЈАЗ – МРЧЕВО ПОЉЕ“  
У просторији НВО, дана 06.03.2019. године, са почетком у 18 часова.
 
ДНЕВНИ РЕД:
 
1.           Усвајање Записника са 66. и 67.сједнице УО
2.           Информације у вези састанка у Управи за некретнине ЦГ, за земљиште на Јазу
3.           Информације у вези уговора о закупу с Општином Будва
4.           Разно
 
         
Састанку је присутно  7 чланова Управног одбора, те кворум за расправу и одлучивање постоји.
Састанак води предсједник НВО Илија Бућин.
 I. Записници са 66. И 67. Сједнице УО усвојени једногласно.
 
 II.  Адвокат Иво Илић излаже члановима УО шта је саопштено на састанку одржаном у Подгорици у Управи за некретнине, да је речено да без сагласности Владе и осталих институција они нису у могућности да било шта ураде, тј. да они самостално ништа не могу да ураде. Такође да не могу опет да узлажу кат.операт  за то земљиште, а који операт је већ изложен. Такође саопштава и да цу нас упутили да се обратимо премијеру, али и у том случају исти би се превасходно обратио УЗН, па би остали на истом. Адв. Илић сматра да би требало кренути и другим могућим путем рјешавања овог проблема.
Предсједник подјсећа и на разговор са „власницима“ предметног земљишта којима је саопштено да постоје два могућа начина рјешавања проблема на овом земљишту и то преко Управе за некретнине или судским путем, те су исти предложили да се покуша на оба начина. Даље, адвокат Илић објашњава да је  на организацији, као и члановима УО, да се одради значајан и захтијеван посао прикупљања информација о свим власницима који су основано, односно неосновано уписани на кат. парцелама које се налазе на Јазу, као и да је то посао који је неопходно одрадити у неком року од пола године до годину.  С тим у вези неопходно је и утврдити за која лица, односно  које честице земље по старом операту  би биле подобне за сређивање, односно судски поступак.  Адв. Илић цијени да би требало размислити о судском путу враћања предметног земљишта, јер је очигледан став УЗН ЦГ, која не жели да учествује у рјешавању и окончању проблема у књижењу на предметном земљишту.
Члан УО, Саво Царевић, такође указује на проблеме у књижењу на предметном земљишту са којим је упознат, те указује да катастар није хтио да проведе књижење по Пресуди Врховног суда и да је поступак трајао више од 10 година.
Члан УО, Видо Глушчевић, поставља питање шта је са земљиштем које се налази поред магистрале, да ли је то земљиште наших чланова или је на државу и колики је путни појас.  Адв. Илић објашњава да је првенствено неопходно одредити, односно преклопити, тј. Утврдити које честице земље се налазе у путном појасу и да такође је битно да ли су то честице које су враћене поравнањем и ако јесу да је једино могуће судским путем тражити својину на истом, односно накнаду. 
Предсједник НВО констатује да би требало ставити фокус на другу опцију и сходно претходној диускусији чланова УО запослити ново лице да би се одрадио посао како треба те у том циљу УО доноси одлуку да се запосли ново лице у канцеларији НВО, али да се не запостави, односно настави и даље инсистирање ка државним органима поводом овог питања. Чланови НВО су се усагласили да се пошаље допис министру финансија Дарку Радуновићу, који би се извјестио о састанку у УЗН у Подгорици и тражило изјашњење  о иницијативи, односно предлогу за обнову премјера и катастра непокретности.
Адвокат Илић саопштава да је на састанку упитано и за предмете у КО Пријевор, а који су иузети, као и о коначним предметима, а по којим рјешењима није књижено, те да представници управе на то нису имали никакав конкретан одговор, односно по истима ти предмети су спорни.
 
               III.                 Предсједник објашњава да су се НВО и општина усагласиле у претежном дијелу уговора одређења текста уговора, те да општина инсистира да се утврди једна цијена за сваку наредну годину. Такође саопштава да је с предсједником општине и с директором Паркинг сервиса предложена одређена цијена за пропуснице на мјесечном нивоу.  Предсједник члановима УО додатно објашњава одредбе уговора, који је истима већ био представљен и доступан на увид на ранијем састанку. Такође излаже и да је један од разлога за потписивање уговора управо и финансије, ради даљих правних радњи организације. Чланови НВО дискутују о разлозима за и против потписивања уговора с Општином Будва. Такође  предсједник саопштава и да је дата могућност, односно рок од 7 дана,  члановима НВО, који су изразили незадовољство за потписивање уговора да се обрате канцеларији, односно да се договори састанак на којима би изложили сопствене разлоге за непотписивање уговора.
Предлог уговора за потписивање с општином Будва на период од пет година је усвојен једногласно од стране присутних чланова.
 
  IV.Разно
Предсједник чита предлоге за ангажовање лица за сијечу дрвећа поред канцеларије, да би се спријечила могућа штета на објектима, као и за ангажовање Миљана Недовића по уговору о дјелу ради мијењања прозора у сали до просторије НВО, те су поводм истих донијете и одлуке за обављање наведених послова.
Донијета  је одлука за куповину телевизора за канцеларију НВО до 500 еура.
Стеван Мидоровић, члан НВО и запослени у организацији задужен за закупце, извјештава чланове о тренутном стању о закупцима односно дуговањима, те да је Милинко Нешковић иселио ствари, да је цвјећар очистио простор, као и да је Бранко Вујичић измирио више од половине дуга.
Чланови НВО дискутују о дијелу незаграђеног земљишта, те проблемима са стоком који настају због необезбијеђености тог дијела.
 
Састанак завршен у 21 час.
 
< Prethodno   Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt