• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Zapisnik sa 69. sjednice E-pošta
23.09.2019
Број:   177/19
Датум:           18.09.2019. године
 
ЗАПИСНИК СА 69. СЈЕДНИЦЕ НВО „ЈАЗ – МРЧЕВО ПОЉЕ“  
У просторији НВО, дана 18.09.2019. године, са почетком у 18 часова.
 
ДНЕВНИ РЕД:
 
1.           Усвајање Записника са 68.сједнице УО
2.           Извјештај адв. Ива Илића о тренутном стању предмета и књизења у Мрчевом пољу
3.           Извјештај о стању закупаца
4.           Разно
Састанку је присутно  7 чланова Управног одбора, те кворум за расправу и одлучивање постоји.
Састанак води предсједник НВО Илија Бућин.
 
                   I.                 Записниk са 68. Сједнице УО усвојен je једногласно.
 
                   II.          Извјештај адв. Ива Илића о тренутном стању предмета и књизења у Мрчевом пољу
 
Адвокат Иво Илић  је истакао да је 90  % судских предмета завршено, који су везани за КО Вишњево односно земљиште изнад ријеке и земљиште у Ко Главати. Напомиње да је покренута и једна пробна тужба за накнаду земљишта које се налази између ријеке и тзв. кабла у КО Вишњево, јер је то земљиште сада неупотребиво. Такође, обавијестио је присутне да је прекинуо судске поступке за неке предмете из разлога што поравнања, као основни доказ за стицање својине, нису комплетна, односно немају потписе свих учесника у расправи.
 
 
 
               III.                 Извјештај о стању закупаца
 
Стеван Мидоровић, члан НВО и запослени у организацији задужен за закупце, извјештава чланове о тренутном стању о закупцима односно дуговањима. Напомиње да је у фебруару текуће године укупан дуг закупаца износио око 28.000 €, те  да тренутни дуг износи око 8,500 €. Од поменутих 8500 € закупац Зоран Мухар дугује 7100 €. Такође, напомиње да са закупцем Зораном Мухарем имамо проблем јер и поред насталог дуга неће да напусти изнајмљену просторију, те недозвољено улази у исту, насилно обија врата просторије и понаша се насилно према стражарима. Због свега наведеног, у наредном периоду ће се поднијети приватна кривична и грађанска тужба и поднијет је захтјев за исељење Секретаријату за стамбено-комуналне послове Општине Будва.
Стеван Мидоровић истиче да се до сада за просторије које се налазе у тзв. Рибари узимало 350 € на мјесечном нивоу, а сада је тај износ повећан за 103 % и износи 710 €. Такође, кирија за столара, односно Дмитри Кадунова је износила 300 а сада ће износити 350 €, кирија ауто-механичара  је повећана са 350 на 500 €, ПВЦ браварија са 200 на 230 €,  што укупно на мјесечном нивоу износи око 600 € повећања кирија односно повећања прихода за НВО. Напомиње да се сада издају и одређени објекти који до сада нису, те и ту има додатних прихода у износу од 200 €.
Даље, Стеван Мидоровић истиче да је у канцеларији НВО и на одређеним објектима  у околини урађено више преправки: Сала је окречена и промијењени су прозори, замијењене су електричне инсталације, поправљен је кров изнад сале, канцеларије и објекта који се налази преко пута канцеларије, поправљен је кров и на стражарској кућици, постављене су надзорне камере. Предлаже постављање аларма. Истиче да су сви наведени радови коштали око 11000 €.
 
Sledeće >

Trenutno posjeta

Glasanje

Ocjenite web sajt