• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Pismo direktoru Uprave za nekretnine
Dnevnom listu DAN - 21.06.2009. E-pošta
27.12.2009
Dnevnom listu Dan

U vašem listu od 26. maja , na str.15, u naslovu „ Nadležni da riješe sporna pitanja“ ,Odbor direktora „Bokakomerc“-a ( u potpisu Ivo Magud), upućuje vlasnike zemlje u Mrčevom polju da ospore kod „ nadležnih- zakonom propisanoj proceduri“ vlasnički status nekoliko stotina hiljada metara kvadratnih zemlje „Bokakomerc“-a u Mrčevom Polju.Još jednom skrećemo pažnju Odboru direktora „Bokakomerc“-a i „Montepranzo- Bokaprodukt“-a koji se predstavljaju kao pravni naslednici nekadašnje PTP „Boka“ da su, nekakav vlasnički status stekli igrom papira i odluka i da prestanu sa namjerom da nam otmu našu Ä‘edovinu.
 
U tome sigurno neće uspjeti , što je najbolje mogao da uoči gospodin Ivo Magud na skupštini NVO „ Jaz- Mrčevo polje“ , kojoj je prisustvovalo više od trista Grbljana, vlasnika zemlje, pa smo iznenaÄ‘eni njegovim reagovanjem, utoliko više što je te večeri izjavio da će se aktivno uključiti i pomoći, posebno oko načina katastarske uknjižbe tzv. pravnih naslednika PTP „Boka“ .Znamo da je gospodin Magud najupućeniji čovjek, jer je poslednjih deset godina postojanja PTP „Boka“ bio njen direktor, a potom radio u njenim naslednicama, gdje je i danas predsjednik Upravnog odbora.
 

Poslije skupštine NVO „ Jaz- Mrčevo polje“ provjerili smo, gospodine Magude, Vašu priču sa Skupštine da su grbaljski kolonisti poklanjali zemlju PTP „Boki “, odnosno „Bokakomercu“ i „Montepranzu- Bokaproduktu“, i nismo naišli na takav slučaj. Provjerili smo i to da li su se državni fondovi i firme uknjižile kao naslednici na nekadašnjim poljoprivrednim dobrima u Ulcinju, Nikšiću, Danilovgradu, Sutorini, čija zemlja i objekti su vraćeni 1992.god. vlasnicima i-naravno da nisu. Fondovi i fantomske firme postali su vlasnici zemlje samo na posjedu nekadašnje PTP „Boka“ i to nekoliko godina poslije povraćaja stvarnim vlasnicima, i katastarski se uknjižili na već povraćenu i uknjiženu zemlju. ÄŒudno je i to da fondovi i firme tzv. naslednice PTP „Boka“ nisu dobili vlasnički status na području Mrčeva Polja u KO Višnjeva, odnosno nisu uknjiženi u katastar Kotora , već su vlasnici zemlje samo u KO Prijevor I i Prijevor II, odnosno uknjiženi u katastar Budve.

 

I na kraju, pogledajte gospodine Magud zapisnike o povraćaju zemlje i poravnanju od 13.novembra 1992.god., koji je potpisao i Vaš opunomoćenik u ime PTP Boka, pa ćete se uvjeriti da nije bilo nikakve ni moralne ni pravne osnove da se odlukama i igrom papira nekoliko , interesno povezanih, ljudi, formiraju firme naslednice, koje hoće da nam otmu oko 700.000 m2 zemlje.
Molimo Vas- dalje ruke od naše zemlje.


NVO „Jaz- Mrčevo Polje“
Predsjednik
Branko Strahinja
 
< Prethodno   Sledeće >