• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Dopisi arrow Odgovor na pismo broj 001-139/2 g.Rajku Kuljaci - 04.04.2009.
Odgovor na pismo broj 001-139/2 g.Rajku Kuljaci - 04.04.2009. E-pošta
27.12.2009
Predsjedniku S.O. Budva, g-dinu Rajku Kuljači

PREDMET: Odgovor na pismo broj 001-139/2


U vezi Vašeg odgovora na naš zahtjev smatramo da je potrebno obratiti pažnju na neke činjenice.

  1. Naša molba je bila, g-dine Predsjedniče, da nam Uprava za nekretnine područne jedinice Budva, utvrdi na osnovu kojih sudskih rješenja, ili bilo kakvih drugih odluka, su uknjiženi pojedini graÄ‘ani i firme; jer je izvjesno da se u katastru preklapaju upisi.
Firme i pojedini graÄ‘ani koje smo naveli, su se upisivali poslije povraćaja zamljišta i poslije naše
zajedničke uknjižbe.
Da bi otpočeli sporenje sa ovim firmama (imamo naznake da će pojedine dobrovoljno prenijeti vlasništvo na prave vlasnike) i sa pojedinim graÄ‘anima, moramo imati podatke o načinu i datumu njihove uknjižbe. Jasno je nama da to nije nadležnost Lokalne Uprave Budva, ali jednostavno tražimo od Vas pomoć.

  1. Što se tiče poštovanja aspekata privatnog vlasništva spremni smo da se uzdignemo iznad toga što se do sada dešavalo, ali u isto vrijeme moramo se i pravno zaštiti.
Prema tome, plato za koncerte, fudbalska igrališta i druga infrastruktura su objekti podignuti bez validne pravne dokumentacije iako ih gledamo kao privremene. Što se tiče korištenja zemljišta i objekata dogovorićemo se oko davanja istih u zakup na rok od šest mjeseci sa mogućnošÄ‡u produžavanja. Odlučeno je da se nikakva dalja ulaganja i radovi ne izvode, izmeÄ‘u ostalog i iz razloga što je poznato da zemljište dijeli sudbinu izgraÄ‘enih objekata - ako objekti prelaze vrijednost zemljišta, i to je još jedan razlog što mi moramo davati u zakup zemljište sa objektima da bi stvorili pravnu sigutnost i zaštitu. Ukoliko bi došlo do raskida ugovora prihvatili bi da objekte o Vašem trošku uklonite sa našeg zemljišta; kao i da prilikom prodaje kompleksa ne bi od kupca tražili nadoknadu za iste.
Spremni smo, do sastanka, omogućiti FK „Mogrenu“ i FK „Grblju“ nesmetane pripreme kako ne bi ugrozili njihov status u šampionatu (što je interes svih nas).

  1. Korištenje parking prostora na plaži Jaz za narednu turističku sezonu ustupaće naša NVO putem javnog tendera, gdje će prioritet imati vlasnici zemlje koji se jave na konkurs. Zato bi bilo dobro da nam date na uvid dosadašnje ugovore, da bi utvrdili zakupca i zakupodavca, kako ne bi napravili pravnu i eventualno moralnu grešku.

Naravno iz svega ovoga vidi se koliko je problema i zato podržavamo formiranje pravne kancelarije koja bi razrješavala pitanje po pitanje.


Predsjednik Odbora
Dragan Buzdovan
 
< Prethodno   Sledeće >